Wincor Nixdorf wil negentigtal banen schrappen in Zaventem

Er wordt een spontane actie gehouden door de christelijke en socialistische bediendebonden LBC en BBTK en een dertigtal personeelsleden bij Wincor Nixdorf. Dat gebeurt na de aankondiging van de directie dat het personeelsbestand van 150 banen met 60 procent gereduceerd wordt.

Er wordt dinsdagochtend een spontane actie gehouden door de christelijke en socialistische bediendebonden LBC en BBTK en een dertigtal personeelsleden bij het computerbedrijf Wincor Nixdorf vlakbij de luchthaven van Zaventem. Dat gebeurt na de aankondiging van de directie dat het personeelsbestand van 150 banen met 60 procent gereduceerd wordt. Dat meldt BBTK-secretaris Jan Meeuwens aan Belga.

De actie vindt plaats nadat de directie aankondigde dat er over twee jaar 60 pct van de 150 jobs zullen verdwijnen. Het schrappen van het 90-tal banen zou gebeuren via uitbestedingen en niet via naakte ontslagen, maar voorts blijft de directie volgens de vakbonden heel vaag.

“Iedereen zou naar andere partners verkassen, maar naar welke partners kunnen ze ons niet zeggen”, zegt Jan Meeuwens van BBTK. “Het banenverlies wordt gebruikt als dreigement om het personeel te doen inleveren, onder meer door premies te laten wegvallen. Daarover wil de directie nu onderhandelen.”

Dinsdag zijn vooral techniekers samengekomen voor het ICT-bedrijf op de Ikaroslaan in Zaventem. “Het staat hier vol grijze camionnetten”, aldus Meeuwens. De actie is vooral symbolisch, het is nog niet zeker of er met de directie zal gesproken worden. Het financieel plan om 60 procent van de jobs te schrappen zou wel al goedgekeurd zijn door de Europese directie van het bedrijf. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content