Windows-baas Terry Myerson verlaat Microsoft

Terry Myerson op IFA 2017 © Pieterjan Van Leemputten

Microsoft Corp heeft donderdag het vertrek aangekondigd van Terry Myerson, de vicevoorzitter van de afdeling Windows en apparaten. Dat gebeurt in het kader van een grote reorganisatie binnen het bedrijf.

Myerson was al meer dan twintig jaar aan de slag bij Microsoft. Hij was verantwoordelijk voor het toezicht op de producten van het bedrijf, waaronder Windows, Surface, Xbox, Windows Server en HoloLens Mixed Reality.

In een mail aan de Microsoft-werknemers kondigt CEO Satya Nadella de oprichting van twee nieuwe teams aan. Een “Experiences & Devices”-team, onder leiding van Rajesh Jha, dat de afdeling Windows en apparaten vervangt. Scott Guthrie zal een team leiden dat zich gaat focussen op de cloud en artificiële intelligentie.

Myerson zal samenwerken met Nadella om een soepele overgang van de leiderschapsveranderingen te verzekeren, aldus de CEO nog. In een post op LinkedIn, getiteld “Bedankt voor 21 jaar, en op naar het volgende hoofdstuk”, schrijft Myerson dat hij na zijn vertrek onder meer “achterstallige quality time” met zijn vrouw en kinderen gaat doorbrengen.

Partner Content