Wissel aan de top bij Clearwire

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Amerikaanse wimax-speler Clearwire zag zijn ceo, cco en cio vertrekken.

De Amerikaanse wimax-speler Clearwire zag zijn ceo, cco en cio vertrekken.

Ceo William Morrow zou ontslag genomen hebben “om persoonlijke redenen”. Meer details zijn niet bekend. Ook chief commercial officer Mike Sievert en cio Kevin Hart trekken de deur achter zich dicht.

Ceo Morrow wordt voorlopig vervangen door John Stanton, die vandaag dienst doet als chairman van de raad van bestuur. Cfo Erik Prusch wordt gepromoveerd tot coo. Hope Cochran wordt dan de nieuwe cfo.

Clearwire gaat door een financieel moeilijke periode, omdat het in de VS aan een landelijk netwerk werkt. In november raakte bekend dat het bedrijf mogelijk investeringsgeld nodig had om 2011 te doorstaan. Het bedrijf voerde intussen heel wat besparingen door en ziet zijn omzet wel groeien, maar het verlies blijft groot. Er duiken daarom ook geruchten op dat Clearwire spectrum zou verkopen om cash binnen te halen of dat het bedrijf zelfs volledig verkocht zou worden.

Clearwire belandde in 2005 in België met een ‘pre-wimax’-aanbod in Brussel, Leuven en Gent (en later Aalst, Halle en Vilvoorde), maar schroefde in 2009 zijn Belgische activiteiten terug. Het bedrijf blijft nochtans zijn diensten in ons land aanbieden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content