Yahoo schrapt 2000 banen, Skype werft aan

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Yahoo kondigt een herstructurering aan. Het bedrijf knipt niet alleen 2.000 jobs weg, maar plooit zich ook terug op de kernactiviteiten.

Yahoo kondigt een herstructurering aan. Het bedrijf knipt niet alleen 2.000 jobs weg, maar plooit zich ook terug op de kernactiviteiten. De aankondiging op de site van Yahoo heeft het over een belangrijke volgende stap naar een stoutmoedig nieuw Yahoo – kleiner, lenig, meer winstgevend en beter in staat te innoveren, zo snel als onze klanten en onze industrie dat vereisen”, aldus Scott Thompson, ceo van Yahoo. Dat houdt onder meer het ontslag van zowat 2000 mensen in of ongeveer 14 procent van het personeelsbestand van 14.000 medewerkers. Dat moet een besparing op jaarbasis van 375 miljoen dollar opleveren, na een kost van 125 tot 145 miljoen dollar (die overwegend in het tweede kwartaal zal worden afgeboekt).

Daarnaast heeft Yahoo een aantal kernactiviteiten en platformen aangemerkt die tot meer gepersonaliseerde dienstverlening voor de gebruikers en een groter rendement voor adverteerders moet leiden. Vandaag genereert Yahoo jaarlijks 3 miljard omzet uit online reclame.

In de voorbije tijd werd er vaak gespeculeerd over een nakende verkoop van Yahoo, waarbij Microsoft geregeld als overnemer werd vernoemd. Vandaag lijkt het bedrijf weer meer geneigd op zichzelf door te gaan. Later deze maand, naar aanleiding van de kwartaalcijfers op 17 april, zal nog meer informatie over de toekomstplannen van het webbedrijf worden gegeven.

SkypeTegelijk kondigde Skype, dat telefoneren via het internet mogelijk maakt, woensdag aan dat het gaat aanwerven, zo bericht de BBC. Het bedrijf plant 400 nieuwe banen, verspreid over Londen, Stockholm, Tallinn, Praag en Californië. Skype is in handen van Microsoft. Een eerste reeks aanwervingen moet al tegen juni gebeuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content