Yves Poullet wordt rector van Naamse universiteit

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Specialist in ict-recht Yves Poullet is benoemd tot rector van de universiteit van Namen (FUNDP).

Specialist in ict-recht Yves Poullet is benoemd tot rector van de universiteit van Namen (FUNDP).

Yves Poullet geniet, als directeur van het ‘centre de recherche informatique et droit’ (CRID) van bij de oprichting in 1979, internationale erkenning voor zijn kennis over ict-recht, in het bijzonder over kwesties die gerelateerd zijn aan de informatiemaatschappij en het beheer van het internet.

Poullet werd doctor in de rechten en licentiaat filosofie aan de UCL (Louvain-la-Neuve). Tot dusver was hij professor aan de faculteit rechten in Namen en in Luik (ULg). Als directeur van het CRID staat hij aan het hoofd van het onderzoek rond nieuwe technologie. Hij was ook 12 jaar lang lid van de privacycommissie.

Voorts is hij lid van de Legal Advisory Board van het directoraat-generaal Infosoc, zat de commissie ’toegang tot informatie’ voor en is lid van de Académie Royale de Belgique. Daarnaast is hij nog stichter van het Europees telecomforum en startte hij mee de Association belge du Droit de l’Informatique (ABDI) op. Op internationaal niveau werkte hij onder meer samen met universiteit van Montréal, de Unesco en het Europese Parlement en de Europese Commissie.

Poullet volgt in zijn nieuwe functie Michel Scheuer op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content