Google rolt de nieuwe feature uit voor Gmail-gebruikers wereldwijd. Concreet slaat Gmail de Office-documenten (na hun conversie) op in Google Drive, waarna gebruikers ze naar hartenlust kunnen aanpassen, bewerken en delen.

De internetgigant heeft trouwens ook 15 minder gebruikte Office-formaten 'importeerbaar' gemaakt naar Google Docs, waaronder .pps en .ppsx.

Wanneer je Office-attachments moet bewerken zonder daarbij het bestandstype te veranderen, maar je hebt geen Microsoft Office-pakket geïnstalleerd of je hebt geen abonnement op Office 365, dan kan je de 'Office Editing' Chrome extensie gebruiken, klinkt het bij Google.

Deze extensie, die onlangs nog een update kreeg, maakt het mogelijk om Office-bestanden aan te passen en te bewerken, en ze vervolgens in hun originele formaat op te slaan.

Google rolt de nieuwe feature uit voor Gmail-gebruikers wereldwijd. Concreet slaat Gmail de Office-documenten (na hun conversie) op in Google Drive, waarna gebruikers ze naar hartenlust kunnen aanpassen, bewerken en delen. De internetgigant heeft trouwens ook 15 minder gebruikte Office-formaten 'importeerbaar' gemaakt naar Google Docs, waaronder .pps en .ppsx. Deze extensie, die onlangs nog een update kreeg, maakt het mogelijk om Office-bestanden aan te passen en te bewerken, en ze vervolgens in hun originele formaat op te slaan.