Bewerk je Office-documenten vanuit Gmail

© Belga
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Voortaan kan je Office-documenten ook vanuit je Gmail-inbox bewerken. Kies de ‘edit’-optie wanneer je een mailtje met een Office-document ontvangt, en Gmail converteert de file meteen naar het passende Google-formaat.

Google rolt de nieuwe feature uit voor Gmail-gebruikers wereldwijd. Concreet slaat Gmail de Office-documenten (na hun conversie) op in Google Drive, waarna gebruikers ze naar hartenlust kunnen aanpassen, bewerken en delen.

De internetgigant heeft trouwens ook 15 minder gebruikte Office-formaten ‘importeerbaar’ gemaakt naar Google Docs, waaronder .pps en .ppsx.

Bewerk je Office-documenten vanuit Gmail

Wanneer je Office-attachments moet bewerken zonder daarbij het bestandstype te veranderen, maar je hebt geen Microsoft Office-pakket geïnstalleerd of je hebt geen abonnement op Office 365, dan kan je de ‘Office Editing’ Chrome extensie gebruiken, klinkt het bij Google.

Deze extensie, die onlangs nog een update kreeg, maakt het mogelijk om Office-bestanden aan te passen en te bewerken, en ze vervolgens in hun originele formaat op te slaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content