Lhoist is in 1889 opgericht in België en heeft de Waalse roots altijd behouden. De groep levert producten op basis van mineralen, kalk en dolomiet die het zelf wint en verwerkt. Bij Lhoist in België - met vestigingen in Hermalle, Marche-les-Dames, On-Jemelle en Merlemont - werken zo'n 765 mensen. Wereldwijd - in 25 landen van Europa over Azië tot Noord- en Latijns-Amerika - zijn er dat al meer dan 6.700.

Sinds begin deze maand is Marc Senterre er nu Vice President Global IT. Senterre kan prat gaan op meer dan 10 jaar leiderschap op C-niveau in IT, zowel met een lokale als globale focus. De afgelopen 5 jaar en 7 maanden was hij ICT-directeur bij Prayon, een wereldleider in fosfaatderivaten. In 2017 haalde hij trouwens een ICT Project of the Year erkenning binnen bij Data News met het project P15 Insight rond de digitale transformatie van het bedrijf.

Lees ook het interview met Marc Senterre uit 2017: 'IT staat in het middelpunt van de digitale innovatie'

Lhoist is in 1889 opgericht in België en heeft de Waalse roots altijd behouden. De groep levert producten op basis van mineralen, kalk en dolomiet die het zelf wint en verwerkt. Bij Lhoist in België - met vestigingen in Hermalle, Marche-les-Dames, On-Jemelle en Merlemont - werken zo'n 765 mensen. Wereldwijd - in 25 landen van Europa over Azië tot Noord- en Latijns-Amerika - zijn er dat al meer dan 6.700.Sinds begin deze maand is Marc Senterre er nu Vice President Global IT. Senterre kan prat gaan op meer dan 10 jaar leiderschap op C-niveau in IT, zowel met een lokale als globale focus. De afgelopen 5 jaar en 7 maanden was hij ICT-directeur bij Prayon, een wereldleider in fosfaatderivaten. In 2017 haalde hij trouwens een ICT Project of the Year erkenning binnen bij Data News met het project P15 Insight rond de digitale transformatie van het bedrijf.