In de eerste plaats is er de manier waarop de digitalisering deel uitmaakt van de leefwereld van de klant. Reizigers willen zich op een zo eenvoudig mogelijke manier verplaatsen, waarbij ze verschillende vervoersmodi combineren: niet alleen trein, tram, bus en metro, maar ook nieuwe vervoersmiddelen, zoals deelfiets en deelstep. De MIVB werkt aan oplossingen - onder meer voor de verkoop van vervoersbewijzen - die het mogelijk moeten maken om heel makkelijk tussen verschillende vervoersmiddelen te schakelen.

Tegelijk vindt er ook een digitale transformatie plaats die leven en werk van de eigen medewerkers verandert. "We zijn een overheidsbedrijf", zegt Akin Tatar, directeur Service Delivery bij de MIVB. "Het is onze plicht het beschikbare belastinggeld zo optimaal mogelijk in te zetten." Dat gebeurt onder meer via het gebruik van nieuwe technologie, die de IT-afdeling doorgaans als eerste test.

In de eerste plaats is er de manier waarop de digitalisering deel uitmaakt van de leefwereld van de klant. Reizigers willen zich op een zo eenvoudig mogelijke manier verplaatsen, waarbij ze verschillende vervoersmodi combineren: niet alleen trein, tram, bus en metro, maar ook nieuwe vervoersmiddelen, zoals deelfiets en deelstep. De MIVB werkt aan oplossingen - onder meer voor de verkoop van vervoersbewijzen - die het mogelijk moeten maken om heel makkelijk tussen verschillende vervoersmiddelen te schakelen.Tegelijk vindt er ook een digitale transformatie plaats die leven en werk van de eigen medewerkers verandert. "We zijn een overheidsbedrijf", zegt Akin Tatar, directeur Service Delivery bij de MIVB. "Het is onze plicht het beschikbare belastinggeld zo optimaal mogelijk in te zetten." Dat gebeurt onder meer via het gebruik van nieuwe technologie, die de IT-afdeling doorgaans als eerste test.