Bingel is een digitaal leerplatform dat uitgeverij VAN IN volledig zelf ontwikkelde. Ongeveer 8 op de 10 scholen in het lager onderwijs in Vlaanderen gebruiken het platform al. En er zijn nog meer indrukwekkende cijfers : 9 op de 10 leerlingen werken graag met Bingel en 9 op de 10 leerkrachten bevelen het platform ook aan. De schaal en de tevredenheid zijn er, en dat is een rechtstreeks gevolg van de technische kwaliteiten van het platform.

Bij het begin van het vorig schooljaar leek het even mis te lopen en kreunde het platform onder zijn eigen succes. Maar daar werden lessen uit getrokken: de architectuur werd verbeterd en Amazon Web Services werd ingeschakeld om aan dynamische en schaalbare hosting te kunnen doen.

Het platform groeit ook met zijn initiële doelgroep mee. De architectuur, de technische achtergrond en de didactiek werd 'gekopieerd' naar Diddit : een nieuw leerplatform voor het secundair onderwijs. En intussen lonkt dus ook het buitenland.

Met de introductie van bingel in Finland wil Sanoma Pro, een zusteronderneming van VAN IN, die uitdagingen voor het Finse onderwijs mee ondersteunen. Lagere schoolleerlingen kunnen via Bingel zelfstandig op hun eigen niveau op een veilige, motiverende en gepersonaliseerde manier leren en oefenen.

Leerkrachten en directies krijgen een duidelijk beeld van de leerwinst van de leerlingen en kunnen op basis van duidelijke dashboards gerichte acties ondernemen. Bingel maakt het dus mogelijk om effectief om te gaan met verschillen in onderwijsbehoeften tussen leerlingen.

Om leerlingen te motiveren heeft VAN IN met bingel per leerjaar een volledig nieuwe digitale leefwereld ontworpen, met leuke spelelementen en gepersonaliseerde leerpaden. Daarbovenop kunnen ouders het digitaal leren van hun kinderen van nabij opvolgen.

150 lagere scholen

In Finland wordt Bingel op dit ogenblik in meer dan 150 lagere scholen effectief gebruikt om op een gepersonaliseerde en motiverende manier wiskunde en Fins te oefenen en te leren. Vanaf augustus zal Bingel in gebruik worden genomen in alle zes leerjaren van het Finse lager onderwijs.

Dan worden ook de vakken Engels en Zweeds opgenomen in het platform. Maar liefst 212 scholen hebben zich inmiddels geregistreerd voor Bingel. Dat zijn meer dan 11.000 gebruikers. In november 2015 won uitgeverij VAN IN nog de prijs voor beste ICT Project van het jaar met Bingel, en wel op het jaarlijkse CIO of the Year event van Data News.

Bingel is een digitaal leerplatform dat uitgeverij VAN IN volledig zelf ontwikkelde. Ongeveer 8 op de 10 scholen in het lager onderwijs in Vlaanderen gebruiken het platform al. En er zijn nog meer indrukwekkende cijfers : 9 op de 10 leerlingen werken graag met Bingel en 9 op de 10 leerkrachten bevelen het platform ook aan. De schaal en de tevredenheid zijn er, en dat is een rechtstreeks gevolg van de technische kwaliteiten van het platform.Bij het begin van het vorig schooljaar leek het even mis te lopen en kreunde het platform onder zijn eigen succes. Maar daar werden lessen uit getrokken: de architectuur werd verbeterd en Amazon Web Services werd ingeschakeld om aan dynamische en schaalbare hosting te kunnen doen.Het platform groeit ook met zijn initiële doelgroep mee. De architectuur, de technische achtergrond en de didactiek werd 'gekopieerd' naar Diddit : een nieuw leerplatform voor het secundair onderwijs. En intussen lonkt dus ook het buitenland. Met de introductie van bingel in Finland wil Sanoma Pro, een zusteronderneming van VAN IN, die uitdagingen voor het Finse onderwijs mee ondersteunen. Lagere schoolleerlingen kunnen via Bingel zelfstandig op hun eigen niveau op een veilige, motiverende en gepersonaliseerde manier leren en oefenen. Leerkrachten en directies krijgen een duidelijk beeld van de leerwinst van de leerlingen en kunnen op basis van duidelijke dashboards gerichte acties ondernemen. Bingel maakt het dus mogelijk om effectief om te gaan met verschillen in onderwijsbehoeften tussen leerlingen. Om leerlingen te motiveren heeft VAN IN met bingel per leerjaar een volledig nieuwe digitale leefwereld ontworpen, met leuke spelelementen en gepersonaliseerde leerpaden. Daarbovenop kunnen ouders het digitaal leren van hun kinderen van nabij opvolgen.150 lagere scholen In Finland wordt Bingel op dit ogenblik in meer dan 150 lagere scholen effectief gebruikt om op een gepersonaliseerde en motiverende manier wiskunde en Fins te oefenen en te leren. Vanaf augustus zal Bingel in gebruik worden genomen in alle zes leerjaren van het Finse lager onderwijs. Dan worden ook de vakken Engels en Zweeds opgenomen in het platform. Maar liefst 212 scholen hebben zich inmiddels geregistreerd voor Bingel. Dat zijn meer dan 11.000 gebruikers. In november 2015 won uitgeverij VAN IN nog de prijs voor beste ICT Project van het jaar met Bingel, en wel op het jaarlijkse CIO of the Year event van Data News.