WinDVD is een populaire programma voor het het afspelen van dvd's en video's. Softwarefabrikant Corel brengt een nieuwe versie uit.

WinDVD 9 Plus Blu-ray biedt verbeterde weergaveopties met een nieuwe, grafietkleurige gebruikersinterface. Er zijn ook nieuwe upscaling-mogelijkheden en de weergave van Blu-ray-schijven werd verbeterd. Ook ondersteunt de nieuwe versie de nieuwste HD Surround Sound-technologie. Nieuwigheden zijn onder meer Trimension All2HD Upscaling dat standaard-dvd's en -video's converteert in vrijwel HD-video, Digital Natural Motion bewegingstechnologie die ervoor zorgt dat snelle actiescènes zonder schokken en trillen worden weergeven, de De-snow Filter die digitale ruis uit MPEG-, H.264- en VC-1-video in lage resolutie verwijdert en De-block dat geblokte digitale artefacten verwijdert uit video die gecomprimeerd werd met MPEG, H.264 en VC-1. Er zijn ook nieuwe interactieve mogelijkheden die toegang bieden tot pop-upmenu's of PIP-functies (Picture-in-Picture) met volledige BD-J-ondersteuning, zonder een film te onderbreken. WinDVD 9 Plus Blu-ray biedt ook specifieke functies voor laptopgebruikers, zoals optimalisering van de batterij, TimeStretch, dat de weergavesnelheid voor audio en video verhoogt en Smart Stretch, een functie die standaard- of breedbeeldweergave biedt. Ook ondersteunt de software Virtual Surround Sound. Corel WinDVD is beschikbaar in drie versies: - WinDVD 9 Plus Blu-ray: 79 euro - WinDVD 9 Plus: 49 euro - WinDVD 9: 29 euro.

Bron: www.diskidee.be

WinDVD is een populaire programma voor het het afspelen van dvd's en video's. Softwarefabrikant Corel brengt een nieuwe versie uit. WinDVD 9 Plus Blu-ray biedt verbeterde weergaveopties met een nieuwe, grafietkleurige gebruikersinterface. Er zijn ook nieuwe upscaling-mogelijkheden en de weergave van Blu-ray-schijven werd verbeterd. Ook ondersteunt de nieuwe versie de nieuwste HD Surround Sound-technologie. Nieuwigheden zijn onder meer Trimension All2HD Upscaling dat standaard-dvd's en -video's converteert in vrijwel HD-video, Digital Natural Motion bewegingstechnologie die ervoor zorgt dat snelle actiescènes zonder schokken en trillen worden weergeven, de De-snow Filter die digitale ruis uit MPEG-, H.264- en VC-1-video in lage resolutie verwijdert en De-block dat geblokte digitale artefacten verwijdert uit video die gecomprimeerd werd met MPEG, H.264 en VC-1. Er zijn ook nieuwe interactieve mogelijkheden die toegang bieden tot pop-upmenu's of PIP-functies (Picture-in-Picture) met volledige BD-J-ondersteuning, zonder een film te onderbreken. WinDVD 9 Plus Blu-ray biedt ook specifieke functies voor laptopgebruikers, zoals optimalisering van de batterij, TimeStretch, dat de weergavesnelheid voor audio en video verhoogt en Smart Stretch, een functie die standaard- of breedbeeldweergave biedt. Ook ondersteunt de software Virtual Surround Sound. Corel WinDVD is beschikbaar in drie versies: - WinDVD 9 Plus Blu-ray: 79 euro - WinDVD 9 Plus: 49 euro - WinDVD 9: 29 euro. Bron: www.diskidee.be