Betere weergave van Blu-ray en nieuwe gebruikersinterface

WinDVD is een populaire programma voor het het afspelen van dvd’s en video’s. Softwarefabrikant Corel brengt een nieuwe versie uit.

WinDVD is een populaire programma voor het het afspelen van dvd’s en video’s. Softwarefabrikant Corel brengt een nieuwe versie uit.

WinDVD 9 Plus Blu-ray biedt verbeterde weergaveopties met een nieuwe, grafietkleurige gebruikersinterface. Er zijn ook nieuwe upscaling-mogelijkheden en de weergave van Blu-ray-schijven werd verbeterd. Ook ondersteunt de nieuwe versie de nieuwste HD Surround Sound-technologie. Nieuwigheden zijn onder meer Trimension All2HD Upscaling dat standaard-dvd’s en -video’s converteert in vrijwel HD-video, Digital Natural Motion bewegingstechnologie die ervoor zorgt dat snelle actiescènes zonder schokken en trillen worden weergeven, de De-snow Filter die digitale ruis uit MPEG-, H.264- en VC-1-video in lage resolutie verwijdert en De-block dat geblokte digitale artefacten verwijdert uit video die gecomprimeerd werd met MPEG, H.264 en VC-1. Er zijn ook nieuwe interactieve mogelijkheden die toegang bieden tot pop-upmenu’s of PIP-functies (Picture-in-Picture) met volledige BD-J-ondersteuning, zonder een film te onderbreken. WinDVD 9 Plus Blu-ray biedt ook specifieke functies voor laptopgebruikers, zoals optimalisering van de batterij, TimeStretch, dat de weergavesnelheid voor audio en video verhoogt en Smart Stretch, een functie die standaard- of breedbeeldweergave biedt. Ook ondersteunt de software Virtual Surround Sound. Corel WinDVD is beschikbaar in drie versies: – WinDVD 9 Plus Blu-ray: 79 euro – WinDVD 9 Plus: 49 euro – WinDVD 9: 29 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content