Kingston is een van de eerste fabrikanten die de nieuwe geheugenkaartjes in winkels legt. De nieuwe Kingston Klasse 10 UHS-I microSD-kaart is verkrijgbaar in capaciteiten van 16GB, 32GB, 64GB en 128GB. De eveneens nieuwe Kingston Klasse 10 UHS-I SDHC/SDXC-kaarten zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 16GB, 32GB, 64GB, 128GB en 256GB.

De kleine (micro)SD-geheugenkaartjes voor smartphones, tablets, digitale camera's en videocamera's krijgen een capaciteit die deze van ssd-schijven benadert. Tegelijk stijgt de bussnelheid dankzij Ultra High Speed I (UI) technologie naar een maximum van 104MB/s, wat wel ongeveer vier keer trager is dan wat je met een sata 3.0 ssd kunt behalen.

De kaartjes halen nog niet de maximale snelheden die de UI-standaard toelaat. Maar met leessnelheden tot 90MB/s en schrijfsnelheden tot 45MB/s is de SD-kaart wel sneller dan een standaard Klasse 10 kaart. De hogere schrijfsnelheid van de kaart ondersteunt een continue burstmode voor stilstaande beelden en vermindert haperingen tijdens het filmen. De microSD-kaartjes halen overigens een minimale snelheid van 10 MB/s (zoals voorzien in de U1-standaard) en zijn daarmee trager dan hun grotere broers.

Alle SD UHS-I kaarten zijn achterwaarts compatibel met bestaande SDXC- en SDHC-apparaten, maar ze halen alleen de hogere snelheden op apparaten die expliciet UHS-I ondersteunen. SDXC-kaartjes werken alleen in SDXC-apparaten. SDHC-kaartjes werken zowel in SDHC- als in SDXC-apparaten. SD-kaarten werken in alle apparaten.

Het wordt er dus voor de gebruiker niet eenvoudiger op om het juiste geheugenkaartje voor het juiste apparaat te kiezen...

De Kingston 64GB UHS-I microSD-kaart kost 56,73 euro; de prijs van het 128GB model is nog niet bekend. De 256GB UHS-I SD-kaart kost 226,66 euro. Kingston geeft levenslange garantie op zijn geheugenkaartjes.

Bron: www.diskidee.be

Kingston is een van de eerste fabrikanten die de nieuwe geheugenkaartjes in winkels legt. De nieuwe Kingston Klasse 10 UHS-I microSD-kaart is verkrijgbaar in capaciteiten van 16GB, 32GB, 64GB en 128GB. De eveneens nieuwe Kingston Klasse 10 UHS-I SDHC/SDXC-kaarten zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 16GB, 32GB, 64GB, 128GB en 256GB.De kleine (micro)SD-geheugenkaartjes voor smartphones, tablets, digitale camera's en videocamera's krijgen een capaciteit die deze van ssd-schijven benadert. Tegelijk stijgt de bussnelheid dankzij Ultra High Speed I (UI) technologie naar een maximum van 104MB/s, wat wel ongeveer vier keer trager is dan wat je met een sata 3.0 ssd kunt behalen.De kaartjes halen nog niet de maximale snelheden die de UI-standaard toelaat. Maar met leessnelheden tot 90MB/s en schrijfsnelheden tot 45MB/s is de SD-kaart wel sneller dan een standaard Klasse 10 kaart. De hogere schrijfsnelheid van de kaart ondersteunt een continue burstmode voor stilstaande beelden en vermindert haperingen tijdens het filmen. De microSD-kaartjes halen overigens een minimale snelheid van 10 MB/s (zoals voorzien in de U1-standaard) en zijn daarmee trager dan hun grotere broers.Alle SD UHS-I kaarten zijn achterwaarts compatibel met bestaande SDXC- en SDHC-apparaten, maar ze halen alleen de hogere snelheden op apparaten die expliciet UHS-I ondersteunen. SDXC-kaartjes werken alleen in SDXC-apparaten. SDHC-kaartjes werken zowel in SDHC- als in SDXC-apparaten. SD-kaarten werken in alle apparaten.Het wordt er dus voor de gebruiker niet eenvoudiger op om het juiste geheugenkaartje voor het juiste apparaat te kiezen...De Kingston 64GB UHS-I microSD-kaart kost 56,73 euro; de prijs van het 128GB model is nog niet bekend. De 256GB UHS-I SD-kaart kost 226,66 euro. Kingston geeft levenslange garantie op zijn geheugenkaartjes.Bron: www.diskidee.be