Capaciteit SD-geheugen naar 256GB, microSD naar 128GB

Kingston 256GB UI SD © Kingston

Kingston Digital Europe introduceert klasse 10 microSD-kaartjes van 128GB en SDHC/SDXC-kaartjes van 256GB. De geheugenproductenspecialist brengt hiermee de capaciteit van deze geheugenkaartjes naar het niveau van die van ssd’s.

Kingston is een van de eerste fabrikanten die de nieuwe geheugenkaartjes in winkels legt. De nieuwe Kingston Klasse 10 UHS-I microSD-kaart is verkrijgbaar in capaciteiten van 16GB, 32GB, 64GB en 128GB. De eveneens nieuwe Kingston Klasse 10 UHS-I SDHC/SDXC-kaarten zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 16GB, 32GB, 64GB, 128GB en 256GB.

De kleine (micro)SD-geheugenkaartjes voor smartphones, tablets, digitale camera’s en videocamera’s krijgen een capaciteit die deze van ssd-schijven benadert. Tegelijk stijgt de bussnelheid dankzij Ultra High Speed I (UI) technologie naar een maximum van 104MB/s, wat wel ongeveer vier keer trager is dan wat je met een sata 3.0 ssd kunt behalen.

De kaartjes halen nog niet de maximale snelheden die de UI-standaard toelaat. Maar met leessnelheden tot 90MB/s en schrijfsnelheden tot 45MB/s is de SD-kaart wel sneller dan een standaard Klasse 10 kaart. De hogere schrijfsnelheid van de kaart ondersteunt een continue burstmode voor stilstaande beelden en vermindert haperingen tijdens het filmen. De microSD-kaartjes halen overigens een minimale snelheid van 10 MB/s (zoals voorzien in de U1-standaard) en zijn daarmee trager dan hun grotere broers.

Alle SD UHS-I kaarten zijn achterwaarts compatibel met bestaande SDXC- en SDHC-apparaten, maar ze halen alleen de hogere snelheden op apparaten die expliciet UHS-I ondersteunen. SDXC-kaartjes werken alleen in SDXC-apparaten. SDHC-kaartjes werken zowel in SDHC- als in SDXC-apparaten. SD-kaarten werken in alle apparaten.

Het wordt er dus voor de gebruiker niet eenvoudiger op om het juiste geheugenkaartje voor het juiste apparaat te kiezen…

De Kingston 64GB UHS-I microSD-kaart kost 56,73 euro; de prijs van het 128GB model is nog niet bekend. De 256GB UHS-I SD-kaart kost 226,66 euro. Kingston geeft levenslange garantie op zijn geheugenkaartjes.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content