Samsung breidt de afgelopen mei geïntroduceerde Pro Plus microsd-serie uit met een geheugenkaartje van 128 GB. Je zou het nieuwe kaartje kunnen omschrijven als een ssd in het formaat van een postzegel, want de Samsung Pro Plus 128 GB microsd-kaart gebruikt hetzelfde soort mlc nand flashgeheugen dat je in solid-state disks terugvindt.

De prestaties zijn natuurlijk iets minder snel dan van een echte ssd, maar met een leessnelheid tot 95 MB/s en een schrijfsnelheid tot 90 MB/s is het nieuwe UHS-I Speed Class 3 (U3), Class 10- kaartje ruim snel genoeg voor 4K UHD video-opnames.

Dankzij de grote opslagcapaciteit kun je 3 uur en 50 minuten UHD-video's of 16 uur en 20 minuten Full HD-video's op het kaartje kwijt. De Pro Plus-geheugenkaartjes werken bij temperaturen van -25 tot +85° Celsius. In ruststand weerstaan ze temperaturen tot -40°C.

Verder is het nieuwe kaartje waterdicht volgens de ICE 60529, IPX7-vereisten. Dat betekent bijvoorbeeld dat het geheugenkaartje tot 72 uur aan zeewater kan weerstaan. Het is tevens bestand tegen schokken, röntgenstralen en magnetische straling.

Samsung geeft er tien jaar garantie op, maar de prijs is momenteel nog niet bekend.

Bron: www.diskidee.be

Samsung breidt de afgelopen mei geïntroduceerde Pro Plus microsd-serie uit met een geheugenkaartje van 128 GB. Je zou het nieuwe kaartje kunnen omschrijven als een ssd in het formaat van een postzegel, want de Samsung Pro Plus 128 GB microsd-kaart gebruikt hetzelfde soort mlc nand flashgeheugen dat je in solid-state disks terugvindt.De prestaties zijn natuurlijk iets minder snel dan van een echte ssd, maar met een leessnelheid tot 95 MB/s en een schrijfsnelheid tot 90 MB/s is het nieuwe UHS-I Speed Class 3 (U3), Class 10- kaartje ruim snel genoeg voor 4K UHD video-opnames.Dankzij de grote opslagcapaciteit kun je 3 uur en 50 minuten UHD-video's of 16 uur en 20 minuten Full HD-video's op het kaartje kwijt. De Pro Plus-geheugenkaartjes werken bij temperaturen van -25 tot +85° Celsius. In ruststand weerstaan ze temperaturen tot -40°C.Verder is het nieuwe kaartje waterdicht volgens de ICE 60529, IPX7-vereisten. Dat betekent bijvoorbeeld dat het geheugenkaartje tot 72 uur aan zeewater kan weerstaan. Het is tevens bestand tegen schokken, röntgenstralen en magnetische straling.Samsung geeft er tien jaar garantie op, maar de prijs is momenteel nog niet bekend.Bron: www.diskidee.be