Topvrouw Informatie Vlaanderen: 'Het is onze verdomde plicht om data in een fatsoenlijk formaat aan de burger aan te bieden'

20/12/18 om 14:00 - Bijgewerkt om 14:50
Uit Datanews van 14/12/18

Barbara Van Den Haute is sinds september 2017 administrateur-generaal van Informatie Vlaanderen en focust daarbij op twee speerpunten: 'no wrong door' en 'API first'. Dat moet ervoor zorgen dat burgers, bedrijven en verenigingen vlot, en liefst via eender welke weg, hun info bij de overheid kunnen vinden.

Het einddoel is één burgerprofiel dat alle informatie bevat die de overheid over u heeft, zodat u die niet telkens zelf moet invoeren of opvragen. Het API-verhaal moet er voor zorgen dat al die gegevens beschikbaar zijn op elke overheidswebsite en op termijn ook in externe toepassingen. "Tot nu toe was er vaak de neiging om voor alles een aparte dienst en e-loket op te zetten, die dan ook enkel de informatie van die dienst bevatte", zegt Barbara Van Den Haute. "Dat geeft een stop-and-go-ervaring voor heel wat burgers. Daarom hebben we nu 'Mijn Burgerprofiel' gebouwd, een plugin die we voor alle overheidsinstanties, ook federaal en lokaal, aanleveren."
...

Verder lezen?

Lees gratis alle artikelen van Datanews

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd

Onze partners