De rivaliteit tussen en Samsung en Apple is altijd groot wanneer het op smartphones aankomt. De twee grootheden domineren die markt al tijden en goed voor alle winst die er gemaakt wordt.

Apple komt jaarlijks in september met een nieuwe smartphone en Samsung heeft zijn jaarlijkse vlaggenschip net gelanceerd. Op zeker vijf punten wint hij het van de in september uitgekomen iPhone 6S, omdat die in dat toestel simpelweg ontbreken, schrijft Time:

De camera aanzetten door twee keer te tikken

Met nieuwere toestellen van Samsung kan je de camera opstarten door te keer de thuisknop in te drukken. Volgens het Koreaanse techbedrijf start hij vervolgens binnen een seconde.

Apple heeft niet zo'n snelle manier van starten, maar je kan de camera wel starten door op het icoontje voor de camera rechtsonder te drukken.

Betere foto's met weinig licht zonder flits

Dinsdag lieten we al zien dat de camera van de Samsung Galaxy S7 beter is. Vooral wanneer het vrij donker is zijn de prestaties te zien. De pixels van de camerasensor zijn groter, waardoor hij dan betere foto's kan maken.

Betalen zonder NFC

De meeste mobiele betaalsystemen - inclusief Apple Pay - leunen op de technology die Near Field Communication (NFC) heet. En alhoewel NFC steeds vaker beschikbaar is in een winkel, is het nog lang niet overal. Samsung Pay kan daarentegen met bijna iedere betaalterminal werken. Zo kan je bijna overal terecht waar kredietkaarten geaccepteerd worden.

Opladen zonder kabels

Net als veel andere nieuwere Android-toestellen kunnen de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zonder kabels opgeladen worden: je kan hem op een oplaadplaatje leggen. De iPhone beschikt hier (nog) niet over. Heel veel voegt dat ook nog niet toe, want je moet hem alsnog ergens neerleggen om op te laden. Maar in de toekomst moet dit over grotere afstand gaan werken.

De opslagcapaciteit vergroten

De Samsung Galaxy heeft weer een microSDslot. Hierdoor kan je zelf de opslagcapaciteit vergroten. Bij de Samsung Galaxy S6 was dit niet mogelijk, maar Samsung heeft besloten de klant weer tegemoet te komen. Bij de iPhone is dit nooit mogelijk geweest. Je iPhones van verschillende formaten kopen, maar hier betaal je flink voor. Een microSD-kaartje is niet zo duur en de S7 is uit te breiden tot 200 gigabyte.

(WK)

De rivaliteit tussen en Samsung en Apple is altijd groot wanneer het op smartphones aankomt. De twee grootheden domineren die markt al tijden en goed voor alle winst die er gemaakt wordt. Apple komt jaarlijks in september met een nieuwe smartphone en Samsung heeft zijn jaarlijkse vlaggenschip net gelanceerd. Op zeker vijf punten wint hij het van de in september uitgekomen iPhone 6S, omdat die in dat toestel simpelweg ontbreken, schrijft Time:De camera aanzetten door twee keer te tikkenMet nieuwere toestellen van Samsung kan je de camera opstarten door te keer de thuisknop in te drukken. Volgens het Koreaanse techbedrijf start hij vervolgens binnen een seconde.Apple heeft niet zo'n snelle manier van starten, maar je kan de camera wel starten door op het icoontje voor de camera rechtsonder te drukken.Betere foto's met weinig licht zonder flitsDinsdag lieten we al zien dat de camera van de Samsung Galaxy S7 beter is. Vooral wanneer het vrij donker is zijn de prestaties te zien. De pixels van de camerasensor zijn groter, waardoor hij dan betere foto's kan maken.Betalen zonder NFCDe meeste mobiele betaalsystemen - inclusief Apple Pay - leunen op de technology die Near Field Communication (NFC) heet. En alhoewel NFC steeds vaker beschikbaar is in een winkel, is het nog lang niet overal. Samsung Pay kan daarentegen met bijna iedere betaalterminal werken. Zo kan je bijna overal terecht waar kredietkaarten geaccepteerd worden.Opladen zonder kabelsNet als veel andere nieuwere Android-toestellen kunnen de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zonder kabels opgeladen worden: je kan hem op een oplaadplaatje leggen. De iPhone beschikt hier (nog) niet over. Heel veel voegt dat ook nog niet toe, want je moet hem alsnog ergens neerleggen om op te laden. Maar in de toekomst moet dit over grotere afstand gaan werken.De opslagcapaciteit vergrotenDe Samsung Galaxy heeft weer een microSDslot. Hierdoor kan je zelf de opslagcapaciteit vergroten. Bij de Samsung Galaxy S6 was dit niet mogelijk, maar Samsung heeft besloten de klant weer tegemoet te komen. Bij de iPhone is dit nooit mogelijk geweest. Je iPhones van verschillende formaten kopen, maar hier betaal je flink voor. Een microSD-kaartje is niet zo duur en de S7 is uit te breiden tot 200 gigabyte.(WK)