1. De slimme dampkappen van Miele

Miele heeft dampkappen gemaakt die kunnen communiceren met het kookvlak om zo voor een automatische en efficiënte luchtafzuiging te zorgen. De dampkappen zijn voorzien van de Con@ctivity 2.0-functie, die informatie verzamelt over wat er op de kookplaat gebeurt en die doorgeeft aan de besturing van de ventilator van de dampkap. De dampkap kiest dan vanzelf de gepaste vermogensstand. De dampkap schakelt zichzelf ook uit. Handmatig bedienen, blijft wel een mogelijkheid.

Miele op Batibouw: Paleis 11, stand 113

2. Het 'muishuis' van Verisure

Verisure, aanbieder van brand- en inbraakalarmen, stelt vier nieuwe producten en partnerschappen voor tijdens Batibouw. Het opvallendste is het Mouse House (te koop in de loop van het derde kwartaal van 2015), een klein huisje met een cirkelvormige tunnel dat muizen, en ander ongedierte dat in huis is binnengeglipt, opmerkt en dit via een app signaleert. Verisure introduceert daarnaast ook een detector die waterlekken opspoort en samenwerkingen met Panasonic en Assa Abloy om je warmtepomp en deursloten via een app te beheren.

Verisure op Batibouw: Paleis 9, stand 216

3. De intelligente Round Connected-thermostaat van Honeywell

De Round Connected van Honeywell, een producent van thermostaten, is een betaalbare slimme thermostaat à la Nest, die op elk verwarmingssysteem past. Met de Total Connect Comfort-app voor iOS en Android kan je de thermostaat van op afstand programmeren op je smartphone, tablet of Pebble-smartwatch. Deze Round Connected komt in maart beschikbaar, voor een adviesprijs vanaf 145 euro.

Honeywell op Batibouw: Paleis 12, stand 202

4. De slimme energiemonitor van Smappee

De energiemonitor van de Vlaamse start-up Smappee, die verborgen energievreters moet ontdekken, komt in de vorm van een bakje dat je moet aansluiten op je elektrische installatie met een stroomklem. Het houdt je energieverbruik - niet alleen het totaal, maar ook opgesplitst per toestel - bij en stuurt de informatie door naar je smartphone of tablet. Kostprijs: 199 euro.

Smappee op Batibouw: Paleis 9, stand 310

5. De domotica van EasyPlus

EasyPlus Home Control is een oplossing voor domotica en camerabewakingssystemen. Daarmee kan je van op afstand je deuren openen, via de telefoon zien wie er voor de deur staat, terwijl je naar huis aan het rijden bent de huiskamertemperatuur wijzigen...

EasyPlus op Batibouw: Paleis 9, stand 213

Miele op Batibouw: Paleis 11, stand 113 Verisure, aanbieder van brand- en inbraakalarmen, stelt vier nieuwe producten en partnerschappen voor tijdens Batibouw. Het opvallendste is het Mouse House (te koop in de loop van het derde kwartaal van 2015), een klein huisje met een cirkelvormige tunnel dat muizen, en ander ongedierte dat in huis is binnengeglipt, opmerkt en dit via een app signaleert. Verisure introduceert daarnaast ook een detector die waterlekken opspoort en samenwerkingen met Panasonic en Assa Abloy om je warmtepomp en deursloten via een app te beheren. Verisure op Batibouw: Paleis 9, stand 216De Round Connected van Honeywell, een producent van thermostaten, is een betaalbare slimme thermostaat à la Nest, die op elk verwarmingssysteem past. Met de Total Connect Comfort-app voor iOS en Android kan je de thermostaat van op afstand programmeren op je smartphone, tablet of Pebble-smartwatch. Deze Round Connected komt in maart beschikbaar, voor een adviesprijs vanaf 145 euro. Honeywell op Batibouw: Paleis 12, stand 202De energiemonitor van de Vlaamse start-up Smappee, die verborgen energievreters moet ontdekken, komt in de vorm van een bakje dat je moet aansluiten op je elektrische installatie met een stroomklem. Het houdt je energieverbruik - niet alleen het totaal, maar ook opgesplitst per toestel - bij en stuurt de informatie door naar je smartphone of tablet. Kostprijs: 199 euro. Smappee op Batibouw: Paleis 9, stand 310EasyPlus Home Control is een oplossing voor domotica en camerabewakingssystemen. Daarmee kan je van op afstand je deuren openen, via de telefoon zien wie er voor de deur staat, terwijl je naar huis aan het rijden bent de huiskamertemperatuur wijzigen... EasyPlus op Batibouw: Paleis 9, stand 213