De Amerikaan Hal Lasko ontwierp tijdens de Tweede Wereldoorlog routemapjes en weerkaarten in opdracht van militairen, en werkte daarna tot 1970 als typograaf voor bedrijven.

Inmiddels is hij 97 jaar oud en slechtziend, maar maakt hij nog steeds kunstwerkjes. Omdat hij zijn werk op de computer beter kan zien door in te zoomen, doet hij dat sinds enige tijd met behulp van het oeroude Microsoft Paint (een basic tekenprogramma dat inmiddels 18 jaar oud is). Dagelijks goochelt Lasko gedurende tien uur met pixels.

Onlangs werden de digitale schilderijen van Hal Lasko - die hij steevast laat afdrukken op papier - tentoongesteld, en nu is er ook een mini-documentaire gemaakt over zijn werk: The Pixel Painter.

De Amerikaan Hal Lasko ontwierp tijdens de Tweede Wereldoorlog routemapjes en weerkaarten in opdracht van militairen, en werkte daarna tot 1970 als typograaf voor bedrijven. Inmiddels is hij 97 jaar oud en slechtziend, maar maakt hij nog steeds kunstwerkjes. Omdat hij zijn werk op de computer beter kan zien door in te zoomen, doet hij dat sinds enige tijd met behulp van het oeroude Microsoft Paint (een basic tekenprogramma dat inmiddels 18 jaar oud is). Dagelijks goochelt Lasko gedurende tien uur met pixels. Onlangs werden de digitale schilderijen van Hal Lasko - die hij steevast laat afdrukken op papier - tentoongesteld, en nu is er ook een mini-documentaire gemaakt over zijn werk: The Pixel Painter.