In april, mei en juni boekte Alibaba een omzet van 205,6 miljard yuan (29,9 miljard euro). Hoewel het concern daarmee niet beter presteerde dan in het eerste kwartaal van het vorige boekjaar, klopte het de verwachtingen van analisten wel. Die hadden op zowat 204 miljard yuan gerekend. De winst halveerde tot 22,7 miljard yuan.

Alibaba ligt onder vuur bij meerdere regulatoren, die het concern onder meer al mededingingsboetes oplegden en onderzoeken openden op verdenking van belastingontduiking. In de VS kwam het concern dan weer op de groeiende lijst te staan van Chinese bedrijven voor wie verwijdering van de Amerikaanse beurzen dreigt, omdat Peking Amerikaanse controles op het werk van Chinese bedrijfsrevisoren niet toelaat. Ondertussen ondervindt Alibaba ook nog de gevolgen van coronalockdowns in China en een vertragende economische groei in het thuisland.

In april, mei en juni boekte Alibaba een omzet van 205,6 miljard yuan (29,9 miljard euro). Hoewel het concern daarmee niet beter presteerde dan in het eerste kwartaal van het vorige boekjaar, klopte het de verwachtingen van analisten wel. Die hadden op zowat 204 miljard yuan gerekend. De winst halveerde tot 22,7 miljard yuan. Alibaba ligt onder vuur bij meerdere regulatoren, die het concern onder meer al mededingingsboetes oplegden en onderzoeken openden op verdenking van belastingontduiking. In de VS kwam het concern dan weer op de groeiende lijst te staan van Chinese bedrijven voor wie verwijdering van de Amerikaanse beurzen dreigt, omdat Peking Amerikaanse controles op het werk van Chinese bedrijfsrevisoren niet toelaat. Ondertussen ondervindt Alibaba ook nog de gevolgen van coronalockdowns in China en een vertragende economische groei in het thuisland.