Aurora maakte woensdag bekend dat het in totaal ruim 530 miljoen dollar heeft opgehaald. Naast Amazon investeerde ook Shell Ventures, de investeringstak van olie- en gasconcern Shell, in de Amerikaanse start-up.

Amazon liet in een reactie aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC weten dat zelfrijdende voertuigen ''het potentieel hebben om ons personeel en onze partners veiliger en productiever te laten werken''. Het bedrijf ziet zowel op de weg als in distributiecentra mogelijkheden voor de technologie van Aurora. Intussen test Amazon ook haar eigen bezorgrobotje.

Aurora maakte woensdag bekend dat het in totaal ruim 530 miljoen dollar heeft opgehaald. Naast Amazon investeerde ook Shell Ventures, de investeringstak van olie- en gasconcern Shell, in de Amerikaanse start-up.Amazon liet in een reactie aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC weten dat zelfrijdende voertuigen ''het potentieel hebben om ons personeel en onze partners veiliger en productiever te laten werken''. Het bedrijf ziet zowel op de weg als in distributiecentra mogelijkheden voor de technologie van Aurora. Intussen test Amazon ook haar eigen bezorgrobotje.