Musk veroorzaakte vorig jaar ophef met een tweet waarin hij ten onrechte beweerde dat Tesla van de beurs zou worden gehaald. Het bericht, waarin hij bovendien stelde dat de financiering rond was, leverde hem een boete bij beurswaakhond SEC op wegens misleiding van beleggers. Ook moest hij zijn functie als bestuursvoorzitter van Tesla opgeven. Bij de schikking afgelopen oktober werd bovendien afgesproken dat Musk vooraf toestemming moet krijgen voor tweets die van belang zijn voor aandeelhouders. Daarvoor heeft Tesla zelfs een comité opgericht.

Recent was Musk echter weer te snel met het versturen van een bericht op Twitter. Daardoor stond een tijdlang een te rooskleurige prognose voor het aantal geproduceerde elektrische auto's van het merk online. In de eerste tweet, die pas na enkele uren werd geschrapt, schreef Musk dat Tesla dit jaar 500.000 auto's zal afleveren. Dat terwijl het bedrijf in eerdere presentaties voor beleggers nog van 400.000 exemplaren in 2019 sprak.

Voor de bewuste tweet werd vooraf geen goedkeuring gevraagd, constateerde de SEC, die aan een federale rechter gevraagd heeft om Musk in gebreke te stellen. Volgens Tesla was die goedkeuring niet nodig, omdat de tweet, hoewel foutief, gebaseerd was op openbare informatie uit gesprekken met analisten. Musk zei dinsdag op Twitter dat de SEC "was vergeten" dat transcript te lezen. "Hoe gênant ...", aldus Musk.

Musk veroorzaakte vorig jaar ophef met een tweet waarin hij ten onrechte beweerde dat Tesla van de beurs zou worden gehaald. Het bericht, waarin hij bovendien stelde dat de financiering rond was, leverde hem een boete bij beurswaakhond SEC op wegens misleiding van beleggers. Ook moest hij zijn functie als bestuursvoorzitter van Tesla opgeven. Bij de schikking afgelopen oktober werd bovendien afgesproken dat Musk vooraf toestemming moet krijgen voor tweets die van belang zijn voor aandeelhouders. Daarvoor heeft Tesla zelfs een comité opgericht.Recent was Musk echter weer te snel met het versturen van een bericht op Twitter. Daardoor stond een tijdlang een te rooskleurige prognose voor het aantal geproduceerde elektrische auto's van het merk online. In de eerste tweet, die pas na enkele uren werd geschrapt, schreef Musk dat Tesla dit jaar 500.000 auto's zal afleveren. Dat terwijl het bedrijf in eerdere presentaties voor beleggers nog van 400.000 exemplaren in 2019 sprak.Voor de bewuste tweet werd vooraf geen goedkeuring gevraagd, constateerde de SEC, die aan een federale rechter gevraagd heeft om Musk in gebreke te stellen. Volgens Tesla was die goedkeuring niet nodig, omdat de tweet, hoewel foutief, gebaseerd was op openbare informatie uit gesprekken met analisten. Musk zei dinsdag op Twitter dat de SEC "was vergeten" dat transcript te lezen. "Hoe gênant ...", aldus Musk.