De stappen van de toezichthouders volgen op een deal die justitie en de FTC zouden hebben gesloten. Daarbij gaat justitie Google onder de loep nemen, terwijl de FTC Facebook en Amazon voor haar rekening neemt. Er zou door de Amerikaanse autoriteiten worden bekeken of de internetgiganten zich schuldig maken aan concurrentievervalsing door hun dominante marktposities.

Op Wall Street reageerden beleggers geschrokken op de berichten. Het aandeel van Google-moederconcern Alphabet verloor in de tussentijdse handel 6,6 procent, Facebook daalde 8,8 procent en Amazon ging 4,6 procent onderuit.

De stappen van de toezichthouders volgen op een deal die justitie en de FTC zouden hebben gesloten. Daarbij gaat justitie Google onder de loep nemen, terwijl de FTC Facebook en Amazon voor haar rekening neemt. Er zou door de Amerikaanse autoriteiten worden bekeken of de internetgiganten zich schuldig maken aan concurrentievervalsing door hun dominante marktposities.Op Wall Street reageerden beleggers geschrokken op de berichten. Het aandeel van Google-moederconcern Alphabet verloor in de tussentijdse handel 6,6 procent, Facebook daalde 8,8 procent en Amazon ging 4,6 procent onderuit.