'Het Ello-universum is nog beperkt in België', stelt Bruno Peeters, die zopas een eerste eigen onderzoek deed naar Ello in België.

Hij telde daarbij net 500 Belgische Ello-gebruikers. 'Al kunnen het er ook 1.000 tot 2.000 zijn', schrijft hij er meteen bij.

Eerste aanzet

Dit is dus eerder een eerste aanzet naar het in kaart brengen van Ello in België dan een exacte wetenschap. Dat komt omdat het identificeren van gebruikers geen sinecure is: ze zijn niet verplicht hun locaties vrij te geven en kunnen hun profielen onzichtbaar maken voor mensen die geen Ello-login hebben.

Peeters stelde zijn lijst samen 'op basis van gegevens in het Ello-profiel, op basis van Twitter-accounts die vermeld worden in het Ello-profiel, op basis van gebruikersnamen en op basis van wie de gebruikers volgen of door wie ze gevolgd worden'.

Gemiddeld hebben de door Peeters geïdentificeerde Belgische Ello-accounts 2 berichten, 17 volgers en 22 volgenden.

'Het Ello-universum is nog beperkt in België', stelt Bruno Peeters, die zopas een eerste eigen onderzoek deed naar Ello in België. Hij telde daarbij net 500 Belgische Ello-gebruikers. 'Al kunnen het er ook 1.000 tot 2.000 zijn', schrijft hij er meteen bij. Eerste aanzetDit is dus eerder een eerste aanzet naar het in kaart brengen van Ello in België dan een exacte wetenschap. Dat komt omdat het identificeren van gebruikers geen sinecure is: ze zijn niet verplicht hun locaties vrij te geven en kunnen hun profielen onzichtbaar maken voor mensen die geen Ello-login hebben. Peeters stelde zijn lijst samen 'op basis van gegevens in het Ello-profiel, op basis van Twitter-accounts die vermeld worden in het Ello-profiel, op basis van gebruikersnamen en op basis van wie de gebruikers volgen of door wie ze gevolgd worden'. Gemiddeld hebben de door Peeters geïdentificeerde Belgische Ello-accounts 2 berichten, 17 volgers en 22 volgenden.