Via de Quivr-app, beschikbaar voor computers en apparaten met iOS, Android of Windows Phone, kunnen leerlingen van de KU Leuven hun lessenrooster bekijken, de precieze ligging van hun klaslokalen opzoeken, de menukaarten van de Alma-studentenrestaurants ontdekken, het studentenblad Veto lezen én zien waar er plaats is om te studeren in één van de ruimtes die de KUL ter beschikking stelt om in groep te blokken.

3.800 werkplekken

Tijdens de actuele blok- en examenperiode geeft de KU Leuven blokkende studenten toegang tot 3.800 werkplekken, verspreid over bibliotheken en het Leercentrum Agora. Ook in het studentenrestaurant Alma II kan men hiervoor terecht.

Omdat de informatie waar er nog plaatsen vrij zijn tot nog toe niet mobiel beschikbaar was, stonden er 's ochtends soms lange wachtrijen aan bibliotheken.

25.000 gebruikers

Met de nieuwe applicatie kunnen studenten makkelijk en snel de bezettingsgraad en openingsuren van elke locatie bekijken, via de zogenaamde Bibmonitor.

De app heeft 25.000 gebruikers en is daarmee volgens de makers 'de grootste studentenapplicatie van ons land'. (Belga/MI)

Via de Quivr-app, beschikbaar voor computers en apparaten met iOS, Android of Windows Phone, kunnen leerlingen van de KU Leuven hun lessenrooster bekijken, de precieze ligging van hun klaslokalen opzoeken, de menukaarten van de Alma-studentenrestaurants ontdekken, het studentenblad Veto lezen én zien waar er plaats is om te studeren in één van de ruimtes die de KUL ter beschikking stelt om in groep te blokken.3.800 werkplekkenTijdens de actuele blok- en examenperiode geeft de KU Leuven blokkende studenten toegang tot 3.800 werkplekken, verspreid over bibliotheken en het Leercentrum Agora. Ook in het studentenrestaurant Alma II kan men hiervoor terecht. Omdat de informatie waar er nog plaatsen vrij zijn tot nog toe niet mobiel beschikbaar was, stonden er 's ochtends soms lange wachtrijen aan bibliotheken. 25.000 gebruikersMet de nieuwe applicatie kunnen studenten makkelijk en snel de bezettingsgraad en openingsuren van elke locatie bekijken, via de zogenaamde Bibmonitor. De app heeft 25.000 gebruikers en is daarmee volgens de makers 'de grootste studentenapplicatie van ons land'. (Belga/MI)