App laat Leuvense studenten zien waar er plaats is om te blokken (en wat er te eten valt in het restaurant)

© Quivr

Aan de KU Leuven werd de app Quivr ontwikkeld. Daarop kunnen studenten onder meer zien waar er vrije ‘blokplaatsen’ zijn, op welke locaties de lessen juist doorgaan en wat er op de kaart staat van de Alma-restaurants. Ook kunnen ze er hun uurrooster bekijken en personaliseren.

Via de Quivr-app, beschikbaar voor computers en apparaten met iOS, Android of Windows Phone, kunnen leerlingen van de KU Leuven hun lessenrooster bekijken, de precieze ligging van hun klaslokalen opzoeken, de menukaarten van de Alma-studentenrestaurants ontdekken, het studentenblad Veto lezen én zien waar er plaats is om te studeren in één van de ruimtes die de KUL ter beschikking stelt om in groep te blokken.

3.800 werkplekken

Tijdens de actuele blok- en examenperiode geeft de KU Leuven blokkende studenten toegang tot 3.800 werkplekken, verspreid over bibliotheken en het Leercentrum Agora. Ook in het studentenrestaurant Alma II kan men hiervoor terecht.

Omdat de informatie waar er nog plaatsen vrij zijn tot nog toe niet mobiel beschikbaar was, stonden er ’s ochtends soms lange wachtrijen aan bibliotheken.

25.000 gebruikers

Met de nieuwe applicatie kunnen studenten makkelijk en snel de bezettingsgraad en openingsuren van elke locatie bekijken, via de zogenaamde Bibmonitor.

De app heeft 25.000 gebruikers en is daarmee volgens de makers ‘de grootste studentenapplicatie van ons land’. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content