Apple verkocht in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 41,3 miljoen iPhones, 1 procent meer dan een jaar terug. De verkoop van de smartphones leverde Apple bovendien fors meer op omdat er meer dure modellen verkocht werden. Dat wijst op de populariteit van de stevig geprijsde iPhone X. Daarnaast gingen ook 11,6 miljoen iPads en 3,7 miljoen computers over de toonbank. De omzet van Apple steeg op jaarbasis met 17 procent naar 53,3 miljard dollar. Onder de streep bleef 11,5 miljard dollar over, tegen een nettowinst van bijna 9 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijf doet het daarmee duidelijk beter dan de Zuid-Koreaanse rivaal Samsung, die omzet en winst afgelopen kwartaal zag afnemen. Apple, dat volgens kenners binnenkort weer drie nieuwe iPhone-modellen zal onthullen, blijft bovendien erg optimistisch naar de toekomst kijken. Het bedrijf rekent voor zijn vierde kwartaal op zo'n 60 miljard tot 62 miljard dollar aan omzet. Dat is meer dan analisten eerder voorspelden.

Op Wall Street werd in de nabeurshandel positief gereageerd op het kwartaalbericht. Het aandeel van Apple ging met ruim 7 procent omhoog.

Apple verkocht in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 41,3 miljoen iPhones, 1 procent meer dan een jaar terug. De verkoop van de smartphones leverde Apple bovendien fors meer op omdat er meer dure modellen verkocht werden. Dat wijst op de populariteit van de stevig geprijsde iPhone X. Daarnaast gingen ook 11,6 miljoen iPads en 3,7 miljoen computers over de toonbank. De omzet van Apple steeg op jaarbasis met 17 procent naar 53,3 miljard dollar. Onder de streep bleef 11,5 miljard dollar over, tegen een nettowinst van bijna 9 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf doet het daarmee duidelijk beter dan de Zuid-Koreaanse rivaal Samsung, die omzet en winst afgelopen kwartaal zag afnemen. Apple, dat volgens kenners binnenkort weer drie nieuwe iPhone-modellen zal onthullen, blijft bovendien erg optimistisch naar de toekomst kijken. Het bedrijf rekent voor zijn vierde kwartaal op zo'n 60 miljard tot 62 miljard dollar aan omzet. Dat is meer dan analisten eerder voorspelden. Op Wall Street werd in de nabeurshandel positief gereageerd op het kwartaalbericht. Het aandeel van Apple ging met ruim 7 procent omhoog.