Samsung heeft ook steeds meer last van Chinese concurrenten als Huawei en Xiaomi die hun smartphones tegen veel lagere winstmarges verkopen en technisch niet veel meer onder doen voor de marktleider. Consumenten lijken minder geneigd te betalen voor een toestel van Samsung terwijl een ander min of meer gelijkwaardig toestel een stuk goedkoper is.

Samsung presteerde nog wel goed met zijn geheugenchipdivisie, maar dat was niet genoeg om de tegenvallende smartphoneverkopen te compenseren. De winst zakte een fractie tot 11 biljoen won, omgerekend zo'n 8,4 miljard euro. Analisten gingen uit van 11,6 biljoen won. De omzet ging omlaag van 61 biljoen won naar 58,5 biljoen won.

Samsung heeft ook steeds meer last van Chinese concurrenten als Huawei en Xiaomi die hun smartphones tegen veel lagere winstmarges verkopen en technisch niet veel meer onder doen voor de marktleider. Consumenten lijken minder geneigd te betalen voor een toestel van Samsung terwijl een ander min of meer gelijkwaardig toestel een stuk goedkoper is. Samsung presteerde nog wel goed met zijn geheugenchipdivisie, maar dat was niet genoeg om de tegenvallende smartphoneverkopen te compenseren. De winst zakte een fractie tot 11 biljoen won, omgerekend zo'n 8,4 miljard euro. Analisten gingen uit van 11,6 biljoen won. De omzet ging omlaag van 61 biljoen won naar 58,5 biljoen won.