Cook zei dat het niet ging om de Apple Watch. Bij de presentatie van de Watch, ruimde Apple veel tijd in voor het Health Kit-programma. Met dit programma wil Apple niet alleen mensen zelf bewuster laten leven maar ook grootschalig medisch onderzoek helpen met het verzamelen van geanonimiseerde data.

Om de Apple Watch tot een echt medisch hulpmiddel te maken, moet het echter aan de testprocedures van de Food and Drug Administration (FDA). Dat zou de innovatie vertragen, stelt Cook in een interview met The Telegraph. Daarom wil hij een volledig nieuw apparaat ontwikkelen, zodat er geen vertraging komt op de nieuwe functies van de Apple Watch.

"Maar je kunt je voorstellen welke andere dingen ernaast zouden kunnen bestaan - misschien een app, misschien iets anders", zegt de topman. Het gaat dan dus om meer dan het meten van de hartslag wat de Apple Watch al doet.

Cook zei dat het niet ging om de Apple Watch. Bij de presentatie van de Watch, ruimde Apple veel tijd in voor het Health Kit-programma. Met dit programma wil Apple niet alleen mensen zelf bewuster laten leven maar ook grootschalig medisch onderzoek helpen met het verzamelen van geanonimiseerde data. Om de Apple Watch tot een echt medisch hulpmiddel te maken, moet het echter aan de testprocedures van de Food and Drug Administration (FDA). Dat zou de innovatie vertragen, stelt Cook in een interview met The Telegraph. Daarom wil hij een volledig nieuw apparaat ontwikkelen, zodat er geen vertraging komt op de nieuwe functies van de Apple Watch."Maar je kunt je voorstellen welke andere dingen ernaast zouden kunnen bestaan - misschien een app, misschien iets anders", zegt de topman. Het gaat dan dus om meer dan het meten van de hartslag wat de Apple Watch al doet.