Apple broedt verder op medische apparatuur

© Wim Kopinga
Wim Kopinga Freelance journalist

Apple-directeur Tim Cook kan zich voorstellen dat het bedrijf in de komende jaren een medisch apparaat gaat ontwikkelen. Het gaat dan niet om een Apple Watch die extra medische functies krijgt, maar een echt nieuw apparaat.

Cook zei dat het niet ging om de Apple Watch. Bij de presentatie van de Watch, ruimde Apple veel tijd in voor het Health Kit-programma. Met dit programma wil Apple niet alleen mensen zelf bewuster laten leven maar ook grootschalig medisch onderzoek helpen met het verzamelen van geanonimiseerde data.

Om de Apple Watch tot een echt medisch hulpmiddel te maken, moet het echter aan de testprocedures van de Food and Drug Administration (FDA). Dat zou de innovatie vertragen, stelt Cook in een interview met The Telegraph. Daarom wil hij een volledig nieuw apparaat ontwikkelen, zodat er geen vertraging komt op de nieuwe functies van de Apple Watch.

“Maar je kunt je voorstellen welke andere dingen ernaast zouden kunnen bestaan – misschien een app, misschien iets anders”, zegt de topman. Het gaat dan dus om meer dan het meten van de hartslag wat de Apple Watch al doet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content