Apple wil laten zien dat het Amerikaanse bedrijfsleven nog wél achter de klimaatafspraken staat. ''Leiderschap vanuit het bedrijfsleven is essentieel om iets te doen aan de dreiging van klimaatverandering en onze planeet te beschermen'', zei vicepresident Lisa Jackson.

Apple wil onder meer zijn gebouwen energie-efficiënter maken en materialen hergebruiken, zodat er minder grondstoffen hoeven te worden gewonnen.

Milieuvriendelijke robot

De techgigant had vorig jaar ook al 'groene obligaties' uitgegeven. Dat leverde hen 1,5 miljard dollar op. Dat geld ging onder meer naar het ontwikkelen van een robot die afgedankte iPhones uit elkaar kan halen. De robot kan kostbare grondstoffen, zoals zilver en wolfraam, redden van de schroothoop en een nieuw leven geven.

Apple heeft de voorbije jaren ook sterk geïnvesteerd in de productie van groene stroom om haar eigen datacentra klimaatneutraal te maken. De elektronicafabrikant produceert zelfs al zoveel hernieuwbare energie dat het vorig jaar besliste haar energie-overschotten te verkopen.

Apple wil laten zien dat het Amerikaanse bedrijfsleven nog wél achter de klimaatafspraken staat. ''Leiderschap vanuit het bedrijfsleven is essentieel om iets te doen aan de dreiging van klimaatverandering en onze planeet te beschermen'', zei vicepresident Lisa Jackson.Apple wil onder meer zijn gebouwen energie-efficiënter maken en materialen hergebruiken, zodat er minder grondstoffen hoeven te worden gewonnen.De techgigant had vorig jaar ook al 'groene obligaties' uitgegeven. Dat leverde hen 1,5 miljard dollar op. Dat geld ging onder meer naar het ontwikkelen van een robot die afgedankte iPhones uit elkaar kan halen. De robot kan kostbare grondstoffen, zoals zilver en wolfraam, redden van de schroothoop en een nieuw leven geven.Apple heeft de voorbije jaren ook sterk geïnvesteerd in de productie van groene stroom om haar eigen datacentra klimaatneutraal te maken. De elektronicafabrikant produceert zelfs al zoveel hernieuwbare energie dat het vorig jaar besliste haar energie-overschotten te verkopen.