Apple: Geen duidelijk zicht op de impact van het coronavirus

Apple: Gevolgen coronavirus voor 5G-iPhones en VR onduidelijk
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Apple-topman Tim Cook kan niet duidelijk inschatten wat de gevolgen van het coronavirus zullen zijn op toekomstige producten van het techbedrijf. Hij zei dit tijdens Apples jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Hints over nieuwe gadgets bleven dit keer uit.

Volgens Cook, die tijdens de vergadering samen met andere bestuurders werd herkozen, staat Apple door de uitbraak en de verspreiding van het virus onmiskenbaar voor een uitdaging. Door het virus gingen onder meer fabrieken dicht in China, waar de meeste Apple-producten worden gemaakt. Ook winkels van de techreus in China sloten hun deuren, al zijn sommige van die Apple Stores inmiddels weer open.

Apple zou volgens insiders onder meer werken aan nieuwe iPhones met 5G-technologie en wellicht ook aan een virtual reality-headset. De productie daarvan zou mogelijk vertraging kunnen oplopen door het coronavirus, maar zoals verwacht liet Cook zich ook ditmaal niet uit over de toekomstige producten van het bedrijf.

Ook over de mogelijke financiële impact van het virus deed Cook geen uitlatingen. Hij sprak wel de verwachting uit dat de wearables van Apple, zoals de AirPods (draadloze oortjes) en Apple Watch, dit jaar meer dan 36 miljard dollar aan omzet zullen opleveren, of omgerekend zo’n .

Tot slot kwam Tim Cook desgevraagd nog eens terug op het verzoek van de Amerikaanse overheid om iPhones te kunnen ontgrendelen. Daar zal Apple niet op ingaan, aldus de topman.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content