Volgens de Taiwanese Industrial and Commercial Times wordt de productie van de iPhone 5C midden volgend jaar stopgezet bij de fabrikanten Foxconn en Wistron.

Ook iPhone 4S uit productie in 2015

Het nieuws volgt op een bericht van analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities, die eerder deze week al meldde dat de iPhone 5C opgeborgen wordt, samen met de iPhone 4S overigens. Die zou eind 2015 eveneens uit productie gaan.

iPhone 5C geen verkoopsucces

De iPhone 5C, de goedkopere plastic smartphone in verschillende kleuren en met enkel een model van 8 GB, verkocht minder goed dan verwacht. Het toenmalige vlaggenschip, de iPhone 5S, scoorde veel beter. Apple deed eind vorig jaar nog eens een poging om de iPhone 5C beter te promoten via advertenties op Tumblr en sites als Yahoo. Dat leek het tij niet te kunnen keren.

Volgens de Taiwanese Industrial and Commercial Times wordt de productie van de iPhone 5C midden volgend jaar stopgezet bij de fabrikanten Foxconn en Wistron. Ook iPhone 4S uit productie in 2015Het nieuws volgt op een bericht van analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities, die eerder deze week al meldde dat de iPhone 5C opgeborgen wordt, samen met de iPhone 4S overigens. Die zou eind 2015 eveneens uit productie gaan. iPhone 5C geen verkoopsuccesDe iPhone 5C, de goedkopere plastic smartphone in verschillende kleuren en met enkel een model van 8 GB, verkocht minder goed dan verwacht. Het toenmalige vlaggenschip, de iPhone 5S, scoorde veel beter. Apple deed eind vorig jaar nog eens een poging om de iPhone 5C beter te promoten via advertenties op Tumblr en sites als Yahoo. Dat leek het tij niet te kunnen keren.