‘Apple stopt met iPhone 5C’

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Apple stopt volgend jaar naar verluidt met de iPhone 5C, het toestel dat vorig jaar gelanceerd werd als poging tot een goedkoper alternatief voor de duurdere topmodellen, maar dat geen verkoopskanon werd. Ook de iPhone 4S zou in 2015 uit productie gaan.

Volgens de Taiwanese Industrial and Commercial Times wordt de productie van de iPhone 5C midden volgend jaar stopgezet bij de fabrikanten Foxconn en Wistron.

Ook iPhone 4S uit productie in 2015

Het nieuws volgt op een bericht van analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities, die eerder deze week al meldde dat de iPhone 5C opgeborgen wordt, samen met de iPhone 4S overigens. Die zou eind 2015 eveneens uit productie gaan.

iPhone 5C geen verkoopsucces

De iPhone 5C, de goedkopere plastic smartphone in verschillende kleuren en met enkel een model van 8 GB, verkocht minder goed dan verwacht. Het toenmalige vlaggenschip, de iPhone 5S, scoorde veel beter. Apple deed eind vorig jaar nog eens een poging om de iPhone 5C beter te promoten via advertenties op Tumblr en sites als Yahoo. Dat leek het tij niet te kunnen keren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content