Ian Goodfellow trekt naar Apple. De man wordt gezien als de vader van een machinelearningtechniek genaamd 'generative adversarial networks', kortweg GAN. Daarbij worden twee neurale netwerken met elkaar vergeleken in een framework, om zo beelden te genereren die voor menselijke kijkers redelijk realistisch overkomen. De techniek werd onder meer gebruikt om 'deekfakes' te maken, video's waarin bijvoorbeeld een acteur in een filmscene vervangen wordt door een andere.

De overstap lijkt te kaderen in een bredere inspanning van Apple om zijn kunstmatige intelligentie te verbeteren. Eerder stapte ook John Giannandrea, die lang de AI-inspanningen van Google leidde, over naar Apple om daar te werken aan Siri, de stemassistent van het bedrijf.

Ian Goodfellow trekt naar Apple. De man wordt gezien als de vader van een machinelearningtechniek genaamd 'generative adversarial networks', kortweg GAN. Daarbij worden twee neurale netwerken met elkaar vergeleken in een framework, om zo beelden te genereren die voor menselijke kijkers redelijk realistisch overkomen. De techniek werd onder meer gebruikt om 'deekfakes' te maken, video's waarin bijvoorbeeld een acteur in een filmscene vervangen wordt door een andere. De overstap lijkt te kaderen in een bredere inspanning van Apple om zijn kunstmatige intelligentie te verbeteren. Eerder stapte ook John Giannandrea, die lang de AI-inspanningen van Google leidde, over naar Apple om daar te werken aan Siri, de stemassistent van het bedrijf.