Bijna 1 miljoen mensen bestelden een Apple Watch op de eerste dag van de voorverkoop, zo beweert het onderzoeksbureau Slice Intelligence op basis van digitale aftreksels afkomstig van online shoppers in de VS.

'Goedkoopste Apple Watch Sport het meest in trek'

957.000 Amerikaanse klanten bestelden vrijdag, op de eerste dag van de voorverkoop, een horloge van Apple, beweert Slice Intelligence.

Elke koper haalde gemiddeld 1,3 smartwatches in huis en spendeerde daar gemiddeld 503,83 dollar per stuk aan.

Ruim 60 procent van de consumenten verkoos de goedkoopste uitgave, de Apple Watch Sport. De kleinste versie, van 42 millimeter, was het meest in trek. En van alle sportbandjes ging het zwarte het vlotst over de virtuele toonbank, aldus Slice Intelligence.

Beursanalist: 'Wereldwijd 1 miljoen stuks besteld in hele openingsweekend'

Ook beursanalist Cowen and Co. spreekt van ongeveer 1 miljoen bestelde stuks, maar dan wel voor alle negen markten en voor het gehele openingsweekend.

Apple zelf heeft geen verkoopcijfers vrijgegeven.

De Apple Watch is op 10 april in voorverkoop gegaan en zal op 24 april fysiek verkrijgbaar zijn.

Bijna 1 miljoen mensen bestelden een Apple Watch op de eerste dag van de voorverkoop, zo beweert het onderzoeksbureau Slice Intelligence op basis van digitale aftreksels afkomstig van online shoppers in de VS. 'Goedkoopste Apple Watch Sport het meest in trek'957.000 Amerikaanse klanten bestelden vrijdag, op de eerste dag van de voorverkoop, een horloge van Apple, beweert Slice Intelligence. Elke koper haalde gemiddeld 1,3 smartwatches in huis en spendeerde daar gemiddeld 503,83 dollar per stuk aan.Ruim 60 procent van de consumenten verkoos de goedkoopste uitgave, de Apple Watch Sport. De kleinste versie, van 42 millimeter, was het meest in trek. En van alle sportbandjes ging het zwarte het vlotst over de virtuele toonbank, aldus Slice Intelligence.Beursanalist: 'Wereldwijd 1 miljoen stuks besteld in hele openingsweekend'Ook beursanalist Cowen and Co. spreekt van ongeveer 1 miljoen bestelde stuks, maar dan wel voor alle negen markten en voor het gehele openingsweekend. Apple zelf heeft geen verkoopcijfers vrijgegeven. De Apple Watch is op 10 april in voorverkoop gegaan en zal op 24 april fysiek verkrijgbaar zijn.