Om die doelstelling te bereiken wil het techbedrijf zijn CO2-uitstoot in 2030 met 75 procent verminderd hebben en de overige 25 procent van de uitstoot compenseren. Dat moet onder meer gebeuren met behulp van 'Dave': een robot die oude iPhones uit elkaar haalt om waardevolle en zeldzame mineralen en andere onderdelen te kunnen hergebruiken. Volgens Wired kan zo'n robot een iPhone in elf seconden helemaal uit elkaar halen.

Alle iPhones, Macs en Apple Watches die het afgelopen jaar zijn geproduceerd, bevatten volgens Apple al hergebruikte onderdelen.

Om die doelstelling te bereiken wil het techbedrijf zijn CO2-uitstoot in 2030 met 75 procent verminderd hebben en de overige 25 procent van de uitstoot compenseren. Dat moet onder meer gebeuren met behulp van 'Dave': een robot die oude iPhones uit elkaar haalt om waardevolle en zeldzame mineralen en andere onderdelen te kunnen hergebruiken. Volgens Wired kan zo'n robot een iPhone in elf seconden helemaal uit elkaar halen.Alle iPhones, Macs en Apple Watches die het afgelopen jaar zijn geproduceerd, bevatten volgens Apple al hergebruikte onderdelen.