Het bedrijf, dat vliegtuigonderdelen fabriceert en naast Zaventem ook vestigingen heeft in de VS, Duitsland en Canada, legde omwille van ransomware wereldwijd zijn activiteiten stil. Oorspronkelijk gold dit slechts tot en met woensdag, maar de de tijdelijke werkloosheid is nu verlengd tot het einde van de week.

Asco zei dinsdagavond dat het dat het de cyberaanval op haar servers zeer ernstig neemt en "alle mogelijke stappen onderneemt om het incident zo snel mogelijk af te handelen". Het doet hierbij onder meer een beroep op externe IT-experten. Ook werden alle relevante autoriteiten en politiediensten verwittigd.

Het bedrijf, dat vliegtuigonderdelen fabriceert en naast Zaventem ook vestigingen heeft in de VS, Duitsland en Canada, legde omwille van ransomware wereldwijd zijn activiteiten stil. Oorspronkelijk gold dit slechts tot en met woensdag, maar de de tijdelijke werkloosheid is nu verlengd tot het einde van de week.Asco zei dinsdagavond dat het dat het de cyberaanval op haar servers zeer ernstig neemt en "alle mogelijke stappen onderneemt om het incident zo snel mogelijk af te handelen". Het doet hierbij onder meer een beroep op externe IT-experten. Ook werden alle relevante autoriteiten en politiediensten verwittigd.