De DeLorean Motor Company gaat voor het eerst sinds 1982 de auto weer bouwen. Toen werd de flamboyante oprichter John DeLorean opgepakt voor drugssmokkel, en kwam het bedrijf verder stil te liggen.

Stephen Wynne, de huidige CEO van het bedrijf, verwierf later de rechten om de merknaam en het logo te mogen gebruiken en restaureerde sinds 1987 oude DeLoreans. Door zoveel mogelijk oude onderdelen op te kopen is het nu mogelijk om de DeLorean DMC-12 opnieuw in productie te nemen.

Wynne wilde dit al langer, maar een wet op de productie van replica's hield dit tegen. Voor producenten van replica's golden namelijk dezelfde regels als voor makers van nieuwe wagens, hierdoor was het onmogelijk om de DeLorean serieus te produceren.

Alles aan Back to the Future te danken

De auto heeft zijn legendarische status overigens geheel aan Back to the Future te danken, want een topwagen was het niet. Hij was zeer zwaar door zijn roestvrijstalen buitenkant en de motor was niet sterk genoeg om hem fatsoenlijk van zijn plaats te krijgen. Nu moet de nieuwe versie van de DeLorean een motor van 300 tot 400 PK meekrijgen, dus moet dat vanaf 2017 wat vlotter gaan.

Daar moet dan wel een flink bedrag voor neergeteld worden, want hij zal verkrijgbaar zijn vanaf zo'n 92.000 euro. Een oude en gerenoveerde versie wordt nu voor ongeveer 50.000 dollar verkocht.

Eerder dit jaar maakte Nike al bekend dat het de zelfstrikkende schoen uit de filmreeks uit gaat brengen.

De DeLorean Motor Company gaat voor het eerst sinds 1982 de auto weer bouwen. Toen werd de flamboyante oprichter John DeLorean opgepakt voor drugssmokkel, en kwam het bedrijf verder stil te liggen. Stephen Wynne, de huidige CEO van het bedrijf, verwierf later de rechten om de merknaam en het logo te mogen gebruiken en restaureerde sinds 1987 oude DeLoreans. Door zoveel mogelijk oude onderdelen op te kopen is het nu mogelijk om de DeLorean DMC-12 opnieuw in productie te nemen.Wynne wilde dit al langer, maar een wet op de productie van replica's hield dit tegen. Voor producenten van replica's golden namelijk dezelfde regels als voor makers van nieuwe wagens, hierdoor was het onmogelijk om de DeLorean serieus te produceren.Alles aan Back to the Future te dankenDe auto heeft zijn legendarische status overigens geheel aan Back to the Future te danken, want een topwagen was het niet. Hij was zeer zwaar door zijn roestvrijstalen buitenkant en de motor was niet sterk genoeg om hem fatsoenlijk van zijn plaats te krijgen. Nu moet de nieuwe versie van de DeLorean een motor van 300 tot 400 PK meekrijgen, dus moet dat vanaf 2017 wat vlotter gaan.Daar moet dan wel een flink bedrag voor neergeteld worden, want hij zal verkrijgbaar zijn vanaf zo'n 92.000 euro. Een oude en gerenoveerde versie wordt nu voor ongeveer 50.000 dollar verkocht. Eerder dit jaar maakte Nike al bekend dat het de zelfstrikkende schoen uit de filmreeks uit gaat brengen.