Via de ontslagronde wil de chipfabrikant kostenbesparingen doorvoeren. GlobalFoundries speelt daarmee in op toenemende onzekerheid op de markt. CEO Thomas Caulfield wijst erop dat meerdere klanten hun aantal orders voor 2023 hebben verlaagd.

200 miljoen dollar besparen

Hoewel de meest recente kwartaalcijfers van het bedrijf de verwachtingen overtroffen, ziet GlobalFoundries zich daarom genoodzaakt op de kosten te letten. In totaal wil het bedrijf 200 miljoen dollar besparen, waarbij de focus ligt op operationele kosten. Dat omvat ook het schrappen van banen.

Concurrent Intel kondigde enkele weken geleden ook al een ontslagronde aan. Persagentschap Bloomberg meldde op basis van bronnen dat bij sommige afdelingen tot twintig procent van de banen op de tocht staan. Intel bevestigde de ontslagplannen, maar laat in het midden hoeveel banen zullen verdwijnen.

In samenwerking met Dutch IT-channel.

Via de ontslagronde wil de chipfabrikant kostenbesparingen doorvoeren. GlobalFoundries speelt daarmee in op toenemende onzekerheid op de markt. CEO Thomas Caulfield wijst erop dat meerdere klanten hun aantal orders voor 2023 hebben verlaagd.Hoewel de meest recente kwartaalcijfers van het bedrijf de verwachtingen overtroffen, ziet GlobalFoundries zich daarom genoodzaakt op de kosten te letten. In totaal wil het bedrijf 200 miljoen dollar besparen, waarbij de focus ligt op operationele kosten. Dat omvat ook het schrappen van banen.Concurrent Intel kondigde enkele weken geleden ook al een ontslagronde aan. Persagentschap Bloomberg meldde op basis van bronnen dat bij sommige afdelingen tot twintig procent van de banen op de tocht staan. Intel bevestigde de ontslagplannen, maar laat in het midden hoeveel banen zullen verdwijnen.In samenwerking met Dutch IT-channel.