Het gaat om contactloos mobiel betalen op basis van NFC-technologie. Daarbij maakt je smartphone verbinding met de betaalterminal om de betaling te regelen. Als klant heb je daarbij enkel je smartphone nodig, geen bankkaart. In de app zelf kan je kiezen met welke rekening je betaalt en voor bedragen onder de €20 is er geen pincode nodig.

De mogelijkheid tot mobiel betalen wordt al sinds 2013 voorzien in nieuwe betaalterminals van Worldline en nu worden ook andere terminals aangepast om NFC mogelijk te maken. Voor gebruikers werkt de technologie als ze over een smartphone met Android 4.4 en NFC-capaciteiten beschikken.

Belfius test de mobiele betaalmethode vanaf april bij 5.000 intensieve gebruikers. Vanaf mei volgt een gefaseerde uitrol. Tegen juni kunnen alle klanten via NFC-technologie betalen. De bank werkte voor de technologie nauw samen met Bancontact. Zij zullen na de zomer een gelijkaardige betaaltechnologie in hun androidapp verwerken.

Het gaat om contactloos mobiel betalen op basis van NFC-technologie. Daarbij maakt je smartphone verbinding met de betaalterminal om de betaling te regelen. Als klant heb je daarbij enkel je smartphone nodig, geen bankkaart. In de app zelf kan je kiezen met welke rekening je betaalt en voor bedragen onder de €20 is er geen pincode nodig.De mogelijkheid tot mobiel betalen wordt al sinds 2013 voorzien in nieuwe betaalterminals van Worldline en nu worden ook andere terminals aangepast om NFC mogelijk te maken. Voor gebruikers werkt de technologie als ze over een smartphone met Android 4.4 en NFC-capaciteiten beschikken.Belfius test de mobiele betaalmethode vanaf april bij 5.000 intensieve gebruikers. Vanaf mei volgt een gefaseerde uitrol. Tegen juni kunnen alle klanten via NFC-technologie betalen. De bank werkte voor de technologie nauw samen met Bancontact. Zij zullen na de zomer een gelijkaardige betaaltechnologie in hun androidapp verwerken.