De terugval van bitcoin viel maandag samen met een brede daling op de aandelenbeurzen wereldwijd. De toename van het aantal coronagevallen in verschillende landen wakkeren bij beleggers de zorgen aan dat het economisch herstel van de crisis wordt vertraagd.

Ook klappen voor ether en binance coin

Andere cryptomunten daalden mee. Zo verloor ether zo'n 8 procent in de afgelopen 24 uur en werd binance coin bijna 12 procent minder waard. Vorige maand dook de waarde van de bitcoin ook kort onder de 30.000 dollar. Toen steeg de koers van de belangrijkste cryptomunt echter weer snel.

Bitcoin piekte begin april op ruim 63.000 dollar. Sindsdien is de waarde van de munt stevig gedaald. Eerst werd daarvoor gewezen op het feit dat autobouwer Tesla stopte met het accepteren van betalingen in bitcoins vanwege milieuzorgen. Later kwam daar de strenge regelgeving op het gebied van cryptomunten bij van de Chinese overheid.

De terugval van bitcoin viel maandag samen met een brede daling op de aandelenbeurzen wereldwijd. De toename van het aantal coronagevallen in verschillende landen wakkeren bij beleggers de zorgen aan dat het economisch herstel van de crisis wordt vertraagd.Andere cryptomunten daalden mee. Zo verloor ether zo'n 8 procent in de afgelopen 24 uur en werd binance coin bijna 12 procent minder waard. Vorige maand dook de waarde van de bitcoin ook kort onder de 30.000 dollar. Toen steeg de koers van de belangrijkste cryptomunt echter weer snel.Bitcoin piekte begin april op ruim 63.000 dollar. Sindsdien is de waarde van de munt stevig gedaald. Eerst werd daarvoor gewezen op het feit dat autobouwer Tesla stopte met het accepteren van betalingen in bitcoins vanwege milieuzorgen. Later kwam daar de strenge regelgeving op het gebied van cryptomunten bij van de Chinese overheid.