Boston Dynamics ontwikkelde aanvankelijk robothonden voor potentieel militair gebruik. Zo werd BigDog gefinancierd door DARPA, de onderzoekseenheid van het Amerikaans leger, om militair materiaal te transporteren op moeilijk begaanbaar terrein. De grote robothond werd uiteindelijk afgevoerd omdat hij te luidruchtig was.

Nadat Boston Dynamics in handen van Google kwam, vond de technologie wel een opvolger in de kleinere hond Spot. Deze SpotMini is de nieuwe versie daarvan, en ziet er een stuk minder beangstigend uit dan zijn voorgangers.

Details over de werking van de mechanische viervoeter of waarvoor hij moet dienen, heeft Boston Dynamics nog niet vrijgegeven. De laatste jaren lijkt het robotbedrijfje zich wel zich meer toe te leggen op robots die als huisdier zouden kunnen fungeren. Begin juni kocht het Japanse SoftBank, het bedrijf achter de zorgrobot Pepper, Boston Dynamics over van Google.

Mogelijk wordt SpotMini dus op de markt gebracht als gezelschapsrobot. Die zal dan ongetwijfeld een stuk realistischer bewegen dan het robothondje Aibo, waarvan Sony onlangs een nieuwe versie aankondigde.

Boston Dynamics ontwikkelde aanvankelijk robothonden voor potentieel militair gebruik. Zo werd BigDog gefinancierd door DARPA, de onderzoekseenheid van het Amerikaans leger, om militair materiaal te transporteren op moeilijk begaanbaar terrein. De grote robothond werd uiteindelijk afgevoerd omdat hij te luidruchtig was. Nadat Boston Dynamics in handen van Google kwam, vond de technologie wel een opvolger in de kleinere hond Spot. Deze SpotMini is de nieuwe versie daarvan, en ziet er een stuk minder beangstigend uit dan zijn voorgangers.Details over de werking van de mechanische viervoeter of waarvoor hij moet dienen, heeft Boston Dynamics nog niet vrijgegeven. De laatste jaren lijkt het robotbedrijfje zich wel zich meer toe te leggen op robots die als huisdier zouden kunnen fungeren. Begin juni kocht het Japanse SoftBank, het bedrijf achter de zorgrobot Pepper, Boston Dynamics over van Google.Mogelijk wordt SpotMini dus op de markt gebracht als gezelschapsrobot. Die zal dan ongetwijfeld een stuk realistischer bewegen dan het robothondje Aibo, waarvan Sony onlangs een nieuwe versie aankondigde.