Microsoft maakte eerder bekend 69 miljard dollar (ruim 60 miljard euro) over te hebben voor de overname van Activision. Het bedrijf moet wel nog goedkeuring krijgen van de autoriteiten. Om zorgen over marktmacht weg te nemen kwam Microsoft met een reeks van aankondigingen.

Nu nog is er een contractuele verplichting om games ook voor de PlayStation beschikbaar te houden. Maar ook als deze afloopt, blijven spellen voor die spelcomputer beschikbaar, aldus Microsoft.

Verder beloofde Microsoft dat ontwikkelaars niet worden verplicht om bepaalde betalingssystemen in appstores te gebruiken. 'We zijn meer gefocust op het aanpassen aan regelgeving dan op het bestrijden ervan', zei vicevoorzitter Brad Smith van Microsoft tijdens een persbriefing.

Microsoft maakte eerder bekend 69 miljard dollar (ruim 60 miljard euro) over te hebben voor de overname van Activision. Het bedrijf moet wel nog goedkeuring krijgen van de autoriteiten. Om zorgen over marktmacht weg te nemen kwam Microsoft met een reeks van aankondigingen.Nu nog is er een contractuele verplichting om games ook voor de PlayStation beschikbaar te houden. Maar ook als deze afloopt, blijven spellen voor die spelcomputer beschikbaar, aldus Microsoft.Verder beloofde Microsoft dat ontwikkelaars niet worden verplicht om bepaalde betalingssystemen in appstores te gebruiken. 'We zijn meer gefocust op het aanpassen aan regelgeving dan op het bestrijden ervan', zei vicevoorzitter Brad Smith van Microsoft tijdens een persbriefing.