Centraal in de campagne is de website www.safeonweb.be waar je je internetgedrag kan analyseren en vergelijken met het gemiddelde. Je krijgt ook informatie hoe je je toestel kan scannen op virussen en tips om je beveiliging te verbeteren. Er is ook een lijst met antivirusprogramma's beschikbaar. "Beschouw het als een grote schoonmaakactie van je computer, tablet of smartphone", zei Christine Darville, als hoofd van het Competentiecentrum Recht & Onderneming bij het VBO voorzitster van de Cyber Security Coalition, een platform van cybersecurityspecialisten van overheid, bedrijven en de academische wereld.

Beter beveiligen

De campagne roept het grote publiek en de bedrijfswereld op om hun computer te scannen op virussen en te beveiligen tegen cybercriminelen. "Je toestel beveiligen doe je door te zorgen voor een goede virusscanner, voor updates van je programma's en voor het maken van back-ups. Ook door valse mails (phishing) te kunnen herkennen, kan je voor onheil besparen", vat Miguel De Bruycker, directeur van het CCB de aanbevelingen van de campagne samen.

De sensibiliseringscampagne wordt ook nog gevoerd via de sociale media en de printmedia, en door het stickers en webbanners. Er is ook een videoboodschap in de twee talen gemaakt.

(Belga/WK)

Centraal in de campagne is de website www.safeonweb.be waar je je internetgedrag kan analyseren en vergelijken met het gemiddelde. Je krijgt ook informatie hoe je je toestel kan scannen op virussen en tips om je beveiliging te verbeteren. Er is ook een lijst met antivirusprogramma's beschikbaar. "Beschouw het als een grote schoonmaakactie van je computer, tablet of smartphone", zei Christine Darville, als hoofd van het Competentiecentrum Recht & Onderneming bij het VBO voorzitster van de Cyber Security Coalition, een platform van cybersecurityspecialisten van overheid, bedrijven en de academische wereld.Beter beveiligen De campagne roept het grote publiek en de bedrijfswereld op om hun computer te scannen op virussen en te beveiligen tegen cybercriminelen. "Je toestel beveiligen doe je door te zorgen voor een goede virusscanner, voor updates van je programma's en voor het maken van back-ups. Ook door valse mails (phishing) te kunnen herkennen, kan je voor onheil besparen", vat Miguel De Bruycker, directeur van het CCB de aanbevelingen van de campagne samen. De sensibiliseringscampagne wordt ook nog gevoerd via de sociale media en de printmedia, en door het stickers en webbanners. Er is ook een videoboodschap in de twee talen gemaakt.(Belga/WK)