Centrum voor Cybersecurity: ‘6.491.641 miljoen Belgen helpen cybercriminelen’

© .

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) en de Cyber Security Coalition hebben donderdag de grootste Belgische sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid gelanceerd onder de slogan “6.491.641 miljoen Belgen helpen cybercriminelen”. Het cijfer is afkomstig van een studie van de UGent en slaat op het aantal mensen dat hun computer, tablet of smartphone onvoldoende of helemaal niet beveiligt.

Centraal in de campagne is de website www.safeonweb.be waar je je internetgedrag kan analyseren en vergelijken met het gemiddelde. Je krijgt ook informatie hoe je je toestel kan scannen op virussen en tips om je beveiliging te verbeteren. Er is ook een lijst met antivirusprogramma’s beschikbaar. “Beschouw het als een grote schoonmaakactie van je computer, tablet of smartphone”, zei Christine Darville, als hoofd van het Competentiecentrum Recht & Onderneming bij het VBO voorzitster van de Cyber Security Coalition, een platform van cybersecurityspecialisten van overheid, bedrijven en de academische wereld.

Beter beveiligen

De campagne roept het grote publiek en de bedrijfswereld op om hun computer te scannen op virussen en te beveiligen tegen cybercriminelen. “Je toestel beveiligen doe je door te zorgen voor een goede virusscanner, voor updates van je programma’s en voor het maken van back-ups. Ook door valse mails (phishing) te kunnen herkennen, kan je voor onheil besparen”, vat Miguel De Bruycker, directeur van het CCB de aanbevelingen van de campagne samen.

De sensibiliseringscampagne wordt ook nog gevoerd via de sociale media en de printmedia, en door het stickers en webbanners. Er is ook een videoboodschap in de twee talen gemaakt.

(Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content