De Amerikaanse cyberbeveiliger FireEye heeft woensdag informatie over de groep naar buiten gebracht. "APT41 is uniek onder de groepen die een band hebben met China. Ze gebruiken middelen die normaal gesproken alleen bedoeld zijn voor spionage ook om er persoonlijk beter van te worden", aldus FireEye.

APT41 richt zich normaal gesproken op tech- en telecombedrijven, media, de auto-industrie en de gezondheidszorg. Ze stelen bijvoorbeeld technologie en kennis die Chinese bedrijven kan helpen om verder te groeien.

De hackers gebruiken dezelfde digitale wapens als een andere Chinese hackersgroep, APT17 genaamd. Die kwam onlangs in het nieuws, omdat de groep verantwoordelijk wordt gehouden voor het aanvallen van grote Duitse bedrijven.

De Amerikaanse cyberbeveiliger FireEye heeft woensdag informatie over de groep naar buiten gebracht. "APT41 is uniek onder de groepen die een band hebben met China. Ze gebruiken middelen die normaal gesproken alleen bedoeld zijn voor spionage ook om er persoonlijk beter van te worden", aldus FireEye.APT41 richt zich normaal gesproken op tech- en telecombedrijven, media, de auto-industrie en de gezondheidszorg. Ze stelen bijvoorbeeld technologie en kennis die Chinese bedrijven kan helpen om verder te groeien. De hackers gebruiken dezelfde digitale wapens als een andere Chinese hackersgroep, APT17 genaamd. Die kwam onlangs in het nieuws, omdat de groep verantwoordelijk wordt gehouden voor het aanvallen van grote Duitse bedrijven.