De FTC stelt dat Broadcom een monopolie heeft op de markt voor drie soorten chips die veelvuldig verwerkt worden in set-topboxes voor televisies en breedbandapparaten. Broadcom lijkt akkoord te willen gaan met de schikking.

'Geen wet overtreden'

In een verklaring aan Reuters meldt het chipbedrijf niet van mening te zijn de wet te hebben overtreden. Broadcom is het ook oneens met de karakterisering van zijn organisatie door de Federal Trade Commission, maar kijkt er tegelijk naar uit de zaak achter zich te kunnen laten.

Broadcom sloot in oktober 2020 al een schikking met de Europese Commissie in een vergelijkbare zaak. Het bedrijf zegde toe bestaande overeenkomsten met zes belangrijke klanten te schrappen die deze partijen verplichtten om chips bij Broadcom te kopen.

In samenwerking met Dutch IT-channel.

De FTC stelt dat Broadcom een monopolie heeft op de markt voor drie soorten chips die veelvuldig verwerkt worden in set-topboxes voor televisies en breedbandapparaten. Broadcom lijkt akkoord te willen gaan met de schikking.In een verklaring aan Reuters meldt het chipbedrijf niet van mening te zijn de wet te hebben overtreden. Broadcom is het ook oneens met de karakterisering van zijn organisatie door de Federal Trade Commission, maar kijkt er tegelijk naar uit de zaak achter zich te kunnen laten.Broadcom sloot in oktober 2020 al een schikking met de Europese Commissie in een vergelijkbare zaak. Het bedrijf zegde toe bestaande overeenkomsten met zes belangrijke klanten te schrappen die deze partijen verplichtten om chips bij Broadcom te kopen.In samenwerking met Dutch IT-channel.