De omzet steeg met 48 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar tot 613,1 miljard Taiwanese dollar (omgerekend zo'n 19,8 miljard euro). De nettowinst viel ruim 80 procent hoger uit op 280,9 miljard Taiwanese dollar.

Serieus probleem

De resultaten waren beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Maar voor TSMC en andere grote chipproducenten worden de Amerikaanse beperkingen om de ontwikkeling van de Chinese chipindustrie te vertragen een serieus probleem. De Verenigde Staten hebben strengere regels ingesteld voor de export van chips naar China. Zo wordt het onder meer lastiger om halfgeleiders die met behulp van Amerikaanse technologie zijn gemaakt in China te verkopen, wat ook TSMC zal raken.

Het chipconcern verwacht zelf ook dat de omzetgroei afzwakt door beperkingen op de Chinese markt, zo valt op te maken uit de investeringsplannen voor dit jaar.

De omzet steeg met 48 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar tot 613,1 miljard Taiwanese dollar (omgerekend zo'n 19,8 miljard euro). De nettowinst viel ruim 80 procent hoger uit op 280,9 miljard Taiwanese dollar.De resultaten waren beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Maar voor TSMC en andere grote chipproducenten worden de Amerikaanse beperkingen om de ontwikkeling van de Chinese chipindustrie te vertragen een serieus probleem. De Verenigde Staten hebben strengere regels ingesteld voor de export van chips naar China. Zo wordt het onder meer lastiger om halfgeleiders die met behulp van Amerikaanse technologie zijn gemaakt in China te verkopen, wat ook TSMC zal raken.Het chipconcern verwacht zelf ook dat de omzetgroei afzwakt door beperkingen op de Chinese markt, zo valt op te maken uit de investeringsplannen voor dit jaar.