Hyperflex bevat netwerkconnectiviteit, rekenkracht en gegevensopslag en bouwt verder op het Unified Computing System (dat al servers en netwerkswitches omvatte), maar combineert dat met software defined storage (SDS).

Cisco wil zijn datacenterproduct vooral aanbieden voor afstandskantoren of bedrijven met gevirtualiseerde desktops. Later wil het bedrijf ook intensievere architecturen automatiseren. In België en Luxemburg is Hyperflex beschikbaar via distributeur Comstor.

Een van de opmerkelijkste beloftes is dat bedrijven in een uur hun datacenter gebruiksklaar hebben met HyperFlex. "In minder dan een uur kan een klant zijn nieuwe datacenter gebruiken, dat is ongezien. Ook garanderen we met 10-gigabitswitches voldoende netwerksnelheid. Dat is cruciaal, want je redundantie hangt af van het netwerk", zegt Hugues De Pra, datacenterverantwoordelijke bij Cisco België.

Hyperflex bevat netwerkconnectiviteit, rekenkracht en gegevensopslag en bouwt verder op het Unified Computing System (dat al servers en netwerkswitches omvatte), maar combineert dat met software defined storage (SDS).Cisco wil zijn datacenterproduct vooral aanbieden voor afstandskantoren of bedrijven met gevirtualiseerde desktops. Later wil het bedrijf ook intensievere architecturen automatiseren. In België en Luxemburg is Hyperflex beschikbaar via distributeur Comstor.Een van de opmerkelijkste beloftes is dat bedrijven in een uur hun datacenter gebruiksklaar hebben met HyperFlex. "In minder dan een uur kan een klant zijn nieuwe datacenter gebruiken, dat is ongezien. Ook garanderen we met 10-gigabitswitches voldoende netwerksnelheid. Dat is cruciaal, want je redundantie hangt af van het netwerk", zegt Hugues De Pra, datacenterverantwoordelijke bij Cisco België.